Tarkovič má v zostave jasno. Chceme vyhrať, bolo by to pekné, vraví Hamšík

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: TASR)
SITA|6. okt 2021 o 16:32

Treba nám tri body, uviedol Haraslín pred duelom proti Rusku.

BRATISLAVA. Slovenskú futbalovú reprezentáciu už v piatok čaká prvý z dvoch mimoriadne dôležitých októbrových duelov v európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta.

Ak chcú zverenci trénera Štefana Tarkoviča zostať reálne v hre o miestenku na svetový šampionát, nesmú v Kazani s domácim Ruskom prehrať, ideálny by však bol plný bodový zisk.

Hneď v pondelok potom Slováci nastúpi v Osijeku proti Chorvátom.

Tarkovič: Nemám veľa otáznikov

Slovenskí reprezentanti doteraz nazbierali 9 bodov, ich októbroví súperi ich majú na svojom konte po trinásť.

"Piatkový zápas je pre nás veľká výzva," vyhlásil hlavný kouč Tarkovič podľa oficiálneho webu Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ten nebude mať k dispozícii zraneného Stanislava Lobotku z talianskeho tímu SSC Neapol. Napriek tomu má v zostave prakticky jasno. "Nemám v nej veľa otáznikov," poznamenal.

Haraslín: Žiaden duel nie je ľahký

Krídelník Lukáš Haraslín zo Sparty Praha v septembri na reprezentačnej akcii chýbal, vtedy riešil chýbajúcu zápasovú prax.

Aktuálne však naplno zarezáva v Prahe. A na príchod k národnému tímu sa naladil počas víkendu ligovým triumfom 1:0 nad Slaviou Praha.

"V Sparte nám posledný týždeň parádne vyšiel, naštartovali sme sa spolu s Hanckom aj pre reprezentáciu. Na tejto medzištátnej úrovni nie je žiaden duel ľahký, tak bude aj v Rusku a potom v Chorvátsku, ale treba nám tri body," myslí si 25-ročný bratislavský rodák.

A podľa webu SFZ tiež s úsmevom podotkol, že na ruských obrancov sa veľmi teší.

Aj podľa kapitána národného tímu Marek Hamšíka necestujú Slováci do Ruska s nízkymi ambíciami.

"Chceme v Kazani vyhrať, bolo by pekné stiahnuť Rusko na jeden bod, musíme byť nabudení na víťazstvo. A potom sa uvidí, čo ďalej, čo v Osijeku," povedal.

Rusi v boji o MS 2022 prehrali zatiaľ iba raz - koncom marca v Trnave so Slovákmi 1:2.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tarkovič má v zostave jasno. Chceme vyhrať, bolo by to pekné, vraví Hamšík