Tampere postúpilo úplne zaslúžene, tvrdí Hipp

SITA|24. júl 2008 o 10:43

BRATISLAVA 24. júla (SITA) - Pozornosť fanúšikov úradujúceho slovenského futbalového majstra FC Artmedia Petržalka sa v stredu večer nesústredila len do Senca, kde zverenci trénera Vladimíra Weissa vyhrali ...

BRATISLAVA 24. júla (SITA) - Pozornosť fanúšikov úradujúceho slovenského futbalového majstra FC Artmedia Petržalka sa v stredu večer nesústredila len do Senca, kde zverenci trénera Vladimíra Weissa vyhrali v odvetnom súboji 1. predkola Ligy majstrov 2008/09 nad maltským tímom FC Valletta 1:0 (v prvom dueli 2:0) a s prehľadom postúpili do 2. predkola, ale aj do Čiernej Hory. Domáci FK Budučnost Podgorica tam totiž bojoval s fínskym majstrom Tampere United o účasť v ďalšej fáze najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu, v ktorej by víťaz dvojsúboja narazil práve na mužstvo spoza bratislavského Starého mosta. Úspešnejšie si napokon počínalo mužstvo z krajiny tisícich jazier, ktoré po domácom triumfe 2:1 spred týždňa remizovalo na Balkáne 1:1. Celý duel sledoval priamo v hľadisku štadióna v Podgorici asistent hlavného trénera Artmedie Michal Hipp.

"Bol to veľmi dobrý zápas z oboch strán. Zostal som príjemne prekvapený výkonom fínskeho tímu. Ich hra bola koncentrovaná a veľmi dobre organizovaná. Podľa môjho názoru si postup do 2. predkola úplne zaslúžili, aj keď odvetu ovplyvnil ich rýchly gól. Po ňom sa stiahli do defenzívy a domácich prakticky nepustili do vyloženej gólovej šance. Krajní obrancovia sa už vôbec nezapájali do útočenia, napriek tomu mali ešte dve alebo tri dobré príležitosti na skórovanie. United disponujú skúseným mužstvom zloženým z viacerých fínskych reprezentantov, Novozélanďana či Brazílčana," zhodnotil stredajší duel 45-ročný rodák z Nitry.

Na detailný rozbor TamU bude mať Hipp ešte dosť času, k dispozícii má navyše aj DVD-záznamy zápasov z domácej súťaže či prvého duelu 1. predkola LM v Tampere. "Už teraz je však jasné, že celá ich útočná hra je založená na vysokom hrotovom útočníkovi Henrym Mynttim (199 cm, pozn. SITA), na ktorého smerujú všetky prihrávky, centre a autové vhadzovania. Ten potom lopty sklepáva väčšinou na krídelných hráčov Tomiho Petresca a Rafinhu. Viacerí z futbalistov United podali v stredu výborné individuálne výkony. Majú síce aj svoje slabiny, no rozhodne nás čaká veľmi ťažký dvojzápas. Ak si niekto myslí, že fínske tímy sú ľahkou prekážkou, výrazne sa mýli," uviedol 10-násobný bývalý reprezentant Československa i Slovenska.

Prvý duel 2. predkola LM 2008/09 medzi Tampere United a FC Artmedia Petržalka sa na štadióne Ratina s kapacitou približne 17-tisíc divákov uskutoční vo Fínsku v stredu 30. júla o 19.00 h miestneho času (18.00 h SELČ), odveta je potom na programe o týždeň neskôr na štadióne NTC SFZ v Senci. "Fakt, že hráme prvé stretnutie na pôde súpera, nemusí byť vždy výhodou. Myslím si však a dúfam, že tentoraz to pre nás bude pozitívom," uviedol Michal Hipp na margo dvojzápasu s klubom, ktorý má za sebou desaťročnú históriu. "Predstavitelia Tampere mi na našom spoločnom stretnutí opisovali, čo všetko už za ten čas dokázali. Vybudovali kvalitné mužstvo, z ktorého sú brankár, stopér aj dvaja ofenzívni záložníci stabilnými členmi fínskej reprezentácie. V stredu sa im napríklad zranil jeden z najlepších stopérov Mathias Lindström, no nahradil ho iný hráč, ktorý rovnako predviedol výborný výkon. Takže ešte raz opakujem, čakajú nás naozaj dva veľmi ťažké a kvalitné duely," dodal asistent trénera Vladimíra Weissa v Artmedii Petržalka aj slovenskom národnom mužstve.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tampere postúpilo úplne zaslúžene, tvrdí Hipp