Tampa si vynútila siedmy zápas, Boston zdolala 5:4

Trojbodový Martin St. Louis (vľavo) sa teší so spoluhráčmi.
Trojbodový Martin St. Louis (vľavo) sa teší so spoluhráčmi. (Autor: TASR)
SITA|26. máj 2011 o 07:04

Kapitán Bostonu Zdeno Chára sa do bodových štatistík nezapísal, bol však suverénne najvyťaženejším hráčom.

NEW YORK. O tom, či si slovenský hokejista a hráč Bostonu Bruins Zdeno Chára zahrá v tejto sezóne vo finále zámorskej NHL, sa rozhodne až v piatok 27. mája v siedmom dueli proti tímu Tampa Bay.

"Medvede" totiž nedokázali využiť prvú možnosť ukončiť finálovú sériu play-off Východnej konferencie a podľahli "bleskom" na ich ľade tesne 4:5.

Tampa vyrovnala stav dramatickej série na 3:3 a Vancouver si na svojho súpera v boji o prestížny Stanleyho pohár musí ešte počkať. "Tampa Bay podala dnes veľmi dobrý výkon. Máme na čom stavať. Ak zopakujeme dnešný výkon, bude to dobré," povedal tréner Bostonu Claude Julien.

Slovenský obranca v drese Bostonu bol najvyťaženejším hráčom stredajšieho šiesteho merania síl. Tridsaťštyriročný trenčiansky odchovanec Chára strávil na ľade neuveriteľných 30:43 min a na brankára Tampy Dwayna Rolosona vyslal dve strely.

O víťazstvo domáceho tímu sa najviac zaslúžili Martin St. Louis a Steven Stamkos, ktorí si pripísali po tri kanadské body. Na druhej strane nestačil na úspech Bruins ani hetrik českého útočníka Davida Krejčího.

"Vedeli sme, že to bude dlhá séria. Teraz rozhodne jedno stretnutie. Spolu so Stamkosom a Lecavalierom musíme tento tím ťahať k víťazstvám. Nie vždy sa to podarí, keďže súperi nás pozorne strážia. Dnes nám to vyšlo," povedal pre nhl.com Martin St. Louis.

Domáci otvorili skóre už po 36 sekundách hry, keď sa presadil Teddy Purcell. Boston sa však zásluhou Milana Lucica a prvého z troch gólov Davida Krejčího do konca prvej tretiny dostal do vedenia 2:1. O víťazstve Tampy Bay rozhodla úspešnosť v presilových hrách. Lightning v početnej výhode strelili tri góly, dva v druhej a jeden v úvode tretej tretiny, čím si vypracovali náskok 4:2.

"Ich hra v presilovke bola rozhodujúca. My sme v porovnaní s nimi hrali ťažkopádne. Trvalo nám dlho, kým sme sa presadili. Jednoznačne rozhodli presilovky," tvrdil Claude Julien. Boston v 50. min v početnej prevahe aspoň znížil, ale bojovník Martin St. Louis vrátil Tampe už o 29 sekúnd dvojgólový náskok.

Desiaty gól Krejčího v play-off v 54. min súboj zdramatizoval, ale Bruins už nedokázali vyrovnať. Okrem útočných hviezd bol oporou Lightning brankár Dwayne Roloson, ktorý dostal prvú možnosť od tretieho zápasu.

"Martin St. Louis je srdcom a dušou nášho tímu, dokáže nás správne nabudiť. Má veľa skúseností, dokáže správne reagovať v rôznych situáciách."

"Dnes sme hrali skvele ako tím. Výborný výkon podal Teddy Purcell, skvele nás vzadu držal Dwayne Roloson. V defenzíve sa nám celkom darilo a dokázali sme eliminovať veľké zbrane Bostonu," doplnil Steven Stamkos.

Východná konferencia - finále - 6. zápas:

Tampa Bay - Boston 5:4 (1:2, 2:0, 2:2) - stav série 3:3

Góly: 1. Purcell (Lecavalier), 28. St. Louis (Lecavalier, Stamkos), 34. Purcell (Downie, B. Clark), 41. Stamkos (Brewer, St. Louis), 51. St. Louis (Downie, Stamkos) - 8. Lucic (Horton, Boychuk), 17. Krejčí (Paille), 50. Krejčí (Horton, T. Kaberle), 54. Krejčí (Lucic, T. Kaberle)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:20, brankári: Roloson - Thomas. Diváci: 21 426.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tampa si vynútila siedmy zápas, Boston zdolala 5:4