Tak dlho ešte nečakal. Slovák strelil prvý gól v sezóne až v play-off

(Autor: Twitter)
SITA|7. mar 2017 o 12:14

Karol Sloboda sa presadil až z 86. strely.

OSTRAVA. Slovenský hokejový obranca Karol Sloboda sa v tejto sezóne na prvý gól načakal poriadne dlho. V základnej časti vo farbách Vítkovíc vyslal až 84 striel na bránky súperov, ani jedna z nich sa však neujala.

Dočkal sa až v pondelňajšom prvom zápase predkola play-off proti Plzni, keď v power-play spečatil triumf svojho tímu 3:1. "Spoluhráči si ma za to už dlhšie doberali, no konečne je to za mnou," poznamenal s úsmevom 33-ročný bek.

Zaujímavosťou je, že Karol Sloboda je najproduktívnejším obrancom tímu. V základnej časti nazbieral šestnásť kanadských bodov za rovnaký počet asistencií.

"Musím povedať, že to trvalo poriadne dlho. Ešte sa mi snáď nestalo, aby som tak dlho nedal gól. Trochu som sa vnútorne trápil, bolo to ťažké," priznal.

V najvyššej českej hokejovej súťaži sa v sezóne 2016/2017 ujala až jeho 86. strela. "Dlho mi to nešlo, ale už som to prelomil," pokračoval.

Hokejisti Vítkovíc majú za sebou úspešný vstup do vyraďovacej časti, na postup do štvrťfinále však potrebujú ešte dve víťazstvá nad Plzňou.

"Som rád, že som pomohol družstvu. Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili. Verím, že to tak bude pokračovať," doplnil Karol Sloboda.

Informácie a vyjadrenia Karola Slobodu pochádzajú z oficiálneho webu klubu HC Vítkovice Ridera a portálu hokej.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Tak dlho ešte nečakal. Slovák strelil prvý gól v sezóne až v play-off