Svitko v nedeľu na 11. mieste, vo Švédsku získal 22 bodov

SITA|16. mar 2008 o 22:14

ÖSTERSUND 16. marca (SITA) - Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko má po Veľkej cene Švédska, úvodných pretekoch nového ročníka majstrovstiev sveta v endure vo švédskom Östersunde, na konte 22 ...

ÖSTERSUND 16. marca (SITA) - Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko má po Veľkej cene Švédska, úvodných pretekoch nového ročníka majstrovstiev sveta v endure vo švédskom Östersunde, na konte 22 bodov. Po sobotňajšom 8. mieste v prvom súťažnom dni obsadil jazdec EXPRES HANT teamu na KTM 300 v triede E3 v nedeľu 11. miesto. Ďalší Slovák v štartovom poli Juraj Dozsa v českom tíme KBS ÚSMK Unhošť sa po sobotňajšom 17. mieste zlepšil v nedeľu o jedno miesto. Na trati dominovali severania, v triede E1 zvíťazil Fín Mika Ahola, v triede E2 jeho krajan Juha Salminen a v triede E3 ďalší Fín Samuli Aro.

Organizátori boli pred druhým súťažným dňom nútení upraviť trať a vypustiť z nej neprejazdné úseky, keďže sa na nej vytvorili hlboké koľaje plné vody. Prvý enduro test sa pre zmeny trate nemeral, jazdci tak absolvovali šesť rýchlostných testov (3 enduro testy a 3 cross testy). Na štart sa postavilo spolu 110 jazdcov. Zo Švédska sa celý seriál presunie do Portugalska, kde sa v Vale de Cambra v termíne 29. - 30. marca uskutoční ďalšie podujatie MS - Veľká cena Portugalska.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Svitko v nedeľu na 11. mieste, vo Švédsku získal 22 bodov