Švento: Prestup do Salzburgu vnímam ako krok dopredu

Slovenský hráč Slavie Praha Dušan Šventa (vpravo) preskakuje cez hráča CSKA Sofia Jordana Todorova.
Slovenský hráč Slavie Praha Dušan Šventa (vpravo) preskakuje cez hráča CSKA Sofia Jordana Todorova. (Autor: TASR)
SITA|16. jún 2009 o 15:40

Slovenský futbalový reprezentant Dušan Švento podpísal v utorok ráno trojročnú zmluvu s opciou na ďalších 12 mesiacov s rakúskym majstrom Red Bull Salzburg.

SALZBURG.

Dvadsaťtriročný odchovanec ružomberského futbalu absolvoval v nedeľu a pondelok úspešne lekárske testy a v utorok predpoludním sa už zúčastnil na prvom tréningu svojho nového zamestnávateľa. Doteraz pôsobil stabilný člen slovenského národného tímu v Slavii Praha.

"Je to pre mňa dosť veľká zmena po všetkých stránkach. Tento prestup vnímam určite ako krok dopredu, pretože Red Bull má veľké ambície - chce uspieť v Lige majstrov a znovu vyhrať domácu ligu. Salzburg má výborný tím, v ktorom je veľká konkurencia. Pre mňa je to rozhodne nová motivácia a skúsenosť," vyhlásil v rozhovore pre agentúru SITA Dušan Švento.

Bývalý hráč MFK Ružomberok a v súčasnosti už aj Slavie Praha priznal, že z kádra "zošívaných" sa mu vôbec neodchádzalo ľahko: "Až do poslednej chvíle som premýšľal nad tým, či robím dobre, keď odchádzam. Ale na druhej strane, v Slavii som už bol dosť dlho. Podľa mňa som si tam urobil také meno, že v budúcnosti sa budem môcť do Edenu kedykoľvek vrátiť, ak budem zdravý."

Rýchlonohý ofenzívny stredopoliar, ktorý však za úradujúceho českého majstra odohral pár duelov aj na poste ľavého obrancu, je po Franzovi Schiemerovi, Thomasovi Augustinussenovi a Christianovi Schweglerovi štvrtou novou akvizíciou Salzburčanov.

O post ľavého záložníka bude bojovať s Čechom Patrikom Ježekom. "S Patrikom sme sa prvýkrát rozprávali až dnes na tréningu. Uvidíme, kto bude hrávať, keďže konkurencia na každom poste je veľmi veľká. Určite to bude závisieť nielen od tréningového procesu, ale aj zdravia či šťastia. Necháme sa prekvapiť," vyhlásil Dušan Švento, ktorý prišiel do Slavie v roku 2005 z MFK Ružomberok, kde s ligovým futbalom začínal.

Pozitívom pre slovenského reprezentanta je určite fakt, že si ho do kádra vybral nový tréner RB Salzburg Huub Stevens.

"Vždy to má hráč jednoduchšie, keď si ho vyberie tréner. O to väčšia je to však potom zodpovednosť. S koučom som sa bavil na prvom stretnutí, keď som sa bol v Salzburgu pozrieť. Určite by chcel, aby som hral na svojej najlepšej pozícii, ktorou je ľavá záloha," vyhlásil Dušan Švento, ktorý si pochvaľuje podmienky v Salzburgu: "Myslím si, že so Slaviou sa to nedá porovnať. Sú tu naozaj vynikajúce podmienky, v tomto je Red Bull absolútne top v Rakúsku."

Nachádzate sa tu:
Domov