Švédi znížili po štvorhre proti Slovákom na 1:2

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA)
SITA|14. sep 2013 o 14:44

Slovenskí tenisti vedú po druhom dni stretnutia 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Švédskom už iba 2:1.

BRATISLAVA. Švédi zostali v bratislavskom NTC v hre o víťazstvo vďaka triumfu v sobotňajšej štvohre. Skúsení deblisti Robert Lindstedt, Johan Brunström zdolali domáci pár Lukáš Lacko, Filip Polášek hladko v troch setoch 6:4, 7:5 a 6:4 za 1:55 h. Víťaza súboja tak definitívne určia až nedeľňajšie dvojhry.

Kapitán Slovákov Miloslav Mečíř urobil v zložení debla zmenu oproti pôvodnej nominácii, keď po boku Poláška dostal príležitosť Lacko, no na vyspelejších súperov domáci nestačili.

Vyhrali zaslúžene

Kapitán Slovákov priznal, že s bodom zo štvorhry tím príliš nepočítal. "Klobúk dolu pred Švédmi, hrali perfektne a zaslúžene vyhrali. Mali sme nejaké šance v druhom sete, ale celkovo bol súper lepší. Ukázali, že sú svetoví hráči," povedal Mečíř.

"Súper riskoval aj na podaní a vychádzalo mu to, navyše pokrývali dobre celú sieť, takže to nebolo ľahké. Zajtra nás čaká ťažký deň, aby sme spečatili víťazstvo."

Mečířovi zverenci absolvujú po piaty raz za sebou "záchranárske" práce. Na prelome januára a februára prehrali bez zraneného Kližana v dueli 1. kola 1. skupiny euro-africxkej zóny Davisovho pohára v Kremenčuku s domácou Ukrajinou 2:3.

V daviscupovej histórii ide o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Švédskom, stav je zatiaľ nerozhodný 1:1. Víťaz bratislavského duelu sa udrží v "druhej lige", zdolaný tím čaká v októbri 2. kolo play off proti Dánsku.

Cena za oddanosť pre Hrbatého a Kučeru

Bývalí skvelí slovenskí reprezentanti Dominik Hrbatý a Karol Kučera si v sobotu prevzali Cenu za oddanosť v Davisovom pohári, ktorú udeľuje Medzinárodná tenisová federácia (ITF).

Stalo sa tak na slávnostnej ceremónii pred zápasom štvorhry Slovensko - Švédsko.

ITF udeľuje ocenenie za dlhoročné účinkovanie v drese svojej krajiny v prestížnej tímovej súťaži, zaviedla ju vlani pri príležitosti jubilejného 100. finále Davisovho pohára.

Podmienkou získania Ceny za oddanosť je odohratie aspoň 20 stretnutí systémom doma-vonku alebo 50 stretnutí pri formáte regionálnych turnajov. Na konci vlaňajška malo kritériá splnené spolu 299 hráčov.

SLOVENSKO - ŠVÉDSKO / priebežne (2:1 po sobotňajšej štvorhre)

Sobota - štvorhra:

Lukáš Lacko, Filip Polášek - Johan Brunström, Robert Lindstedt 4:6, 5:7, 4:6 za 110 minút (35, 43, 32)

Piatok - dvojhry:

Andrej Martin - Isak Arvidsson 6:2, 6:3, 6:4 za 120 minút (42, 37, 41)

Lukáš Lacko - Markus Eriksson 6:2, 6:3, 6:4 za 100 minút (24, 35, 41)

Zostávajúci program:

Nedeľa (14.00 h SEČ):

Dvojhry:

Andrej Martin - Markus Eriksson

Lukáš Lacko - Isak Arvidsson

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Švédi znížili po štvorhre proti Slovákom na 1:2