Svatoš začne po operácii s korčuliarskym tréningom

SITA|5. feb 2011 o 12:05

Slovenský hokejový útočník klubu zámorskej NHL Nashville Predators Marek Svatoš po operácii kolena začne budúci týždeň s korčuľovaním.

NASHVILLE. Zdravotný stav slovenského hokejistu Mareka Svatoša sa zlepšuje a podľa trénera Barryho Trotza začne na budúci týždeň opäť korčuľovať. Informoval o tom denník The Tennessean. Svatoš nehral za Nashville od 13. januára.

Dvadsaťosemročný krídelník podstúpil v závere januára artroskopickú operáciu kolena. Príčinou zranenia kolena, v ktorom mu pri lekárskom zákroku museli vyčistiť chrupavku, mohol byť prudký náraz na mantinel v zápase v San Jose 8. januára.

Košický odchovanec sa po šiestich sezónach v zámorí prvýkrát od roku 2000 vrátil na začiatku sezóny do Európy a obliekol si dres Avangardu Omsk. V decembri však ukončil svoje pôsobenie v KHL a prijal ponuku zo St. Louis.

Vzhľadom na neskorý podpis zmluvy ho Blues museli zaradiť na waiver listinu, odkiaľ si ho napokon stiahol Nashville. V jeho drese Svatoš zatiaľ odohral 7 zápasov a pripísal si na konto 3 body (1+2).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš začne po operácii s korčuliarskym tréningom