Svatoš si poranil hlavu, o Haška má záujem aj Omsk

Marek Svatoš
Marek Svatoš (Autor: SITA AP)
SITA|25. mar 2009 o 10:05

Hokejový útočník Marek Svatoš z Colorada pravdepodobne nenastúpi v stredajšom stretnutí zámorskej NHL proti Anaheimu.

DENVER. Košický odchovanec si v predchádzajúcom súboji so San Jose poranil hlavu. Informuje o tom denník Denver Post. Vedenie Avalanche zatiaľ o prognózach liečby slovenského krídelníka neinformovalo. Svatoš odohral v tejto sezóne za Colorado 65 stretnutí, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 19 asistencií.

Novú zmluvu pre Hossu brzdí neistý platový strop

Detroit Red Wings a Marián Hossa síce majú obojstranný záujem na predĺžení spolupráce, rokovaniam o podpise nového kontraktu však bránia nejasnosti o platovom strope pre budúcu sezónu. Generálny manažér Red Wings Ken Holland absolvoval v minulých dňoch rokovania so Slovákovým agentom Ritchom Winterom, počas ktorých hľadali základné oporné body na dohodu. Hossa sa už pred týmito rokovaniami vyjadril, že by rád zostal aj naďalej v Detroite aj za cenu nižšieho príjmu. V tejto sezóne zarába 7,4 milióna dolárov, v nastávajúcom ročníku by sa jeho príjem mohol aj zvýšiť.

V NHL stále nepoznajú platový strop pre budúcu sezónu 2009/2010, ktorý by mal byť podľa úvah na súčasnej hranici, maximálne však 58 miliónov dolárov. Red Wings však musia uspokojiť aj ďalšieho útočníka Johana Franzéna, ktorý doteraz zarábal menej ako milión dolárov. Na budúcu sezónu majú už zazmluvnených hráčov, ktorých celkový príjem je 47,2 milióna dolárov. "Vieme, že chcú zostať a čo je ich prvou voľbou. Ak budú počuť, čo chcú počuť, potom sa dohodneme. Zatiaľ však nebudeme nič bližšie komentovať," poznamenal pre Detroit Free Press Holland, ktorý sa bude musieť zbaviť niektorých hráčov zo súčasného kádra. Ak by sa dohodol s Hossom i Franzénom, potom by z klubu pravdepodobne musel odísť Čech Jiří Hudler.

Gerber stratil hlavu a čaká ho trojzápasový dištanc

Brankárovi hokejového Toronta Martinovi Gerberovi hrozí za jeho správanie sa v utorňajšom zápase zámorskej NHL s Washingtonom minimálne trojzápasový dištanc. Švajčiarsky gólman v závere tretej tretiny po kontroverznom vyrovnávajúcom góle Capitals, ktorý v skrumáži pred bránkou strelil Brooks Laich, najskôr sotil do rozhodcu Mika Legga a následne smerom na neho odpálil puk. Gerber sa takto snažil protestovať proti uznaniu gólu.

"Ospravedlňujem sa všetkým, stratil som potrebnú chladnokrvnosť. Zatlačili ma do bránky, preto tam vošiel aj puk. Bol som nahnevaný, vystrelil puk na mantinel ani neviem kam. Nemal som to robiť," sypal si po zápase popol na hlavu Gerber, ktorého na záverečných 50 sekúnd nahradil v zápase Curtis Joseph. Ten tímu pomohol k víťazstvu 3:2 po samostatných nájazdoch a v bránke by má stáť aj v nasledujúcich dueloch.

O Hašeka má záujem aj Omsk

O štyridsaťštyriročného brankára Dominika Hašeka je záujem nielen v Čechách, ale aj v Rusku. Avangard Omsk, ktorého dres si bude ešte minimálne sezónu obliekať hviezdny útočník Jaromír Jágr, by podľa českého Sportu rád videl na budúcu sezónu vo svojom kádri ďalších Čechov. Okrem dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára, päťnásobného laureáta Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára NHL a olympijského víťaza z Nagana z roku 1998, by sa mal Jágrovým spoluhráčom stať aj plzenský útočník Martin Straka. V záverečnej fáze sú aj rokovania z trénerskou dvojicou František Výborný a Marian Jelínek zo Sparty Praha. O Dominika Hašeka sa intenzívne zaujíma aj tím z jeho rodných Pardubíc, ako aj pražská Sparta.

Bývalý gólman Detroit Red Wings sa však zatiaľ k návratu na ľad nevyjadril. Omsk ho oslovil už pred rokom, keď mu ponúkal 3 milióny USD na sezónu. Hašek však návrh odmietol. Reakcia 36-ročného centra Martina Straku na ponuku z Ruska sa očakáva až po skončení účinkovania jeho klubu v play off, zatiaľ Plzeň prehráva v semifinálovej sérii s obhajcom titulu pražskou Slaviou 1:2 na zápasy. Straka bol rovnako ako Jágr a Hašek členom zlatého českého tímu z Nagana a v NHL odohral 15 sezón.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Svatoš si poranil hlavu, o Haška má záujem aj Omsk