Švajčiari postúpili cez Talianov do finále Davis Cupu

Federer.
Federer. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. sep 2014 o 14:22

Švajčiarski tenisti po 22 rokoch postúpili do finále Davisovho pohára.

ŽENEVA. Švajčiarski tenisti po 22 rokoch postúpili do finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov. V semifinále vedú nad Talianmi nezvratne 3:1.

Postupový bod im v nedeľňajšom dueli jednotiek oboch tímov zabezpečil Roger Federer. Niekdajší líder svetového rebríčka zvíťazil na tvrdom povrchu v hale Palexpo v Ženeve nad Fabiom Fogninim presvedčivo 6:2, 6:3, 7:6 (4). Zostávajúci singel už bude len formalitou.

Helvéti budú 21. - 23. novembra bojovať o trofej na pôde Francúzov, ktorí v súbežnom semifinále týchto MS tímov ITF prekonali na antuke v Paríži víťazov predchádzajúcich dvoch ročníkov Davis Cupu Čechov, istotu nadobudli už v sobotňajšej štvorhre.

Švajčiarsko v dueli o šalátovú misu v sezóne 1992 prehralo 1:3 s Američanmi. Teraz bolo v semifinále premiérovo od edície 2003.

"Pre celé Švajčiarsko je náš postup do finále skvelou záležitosťou. Nemôžeme byť šťastnejší. Roger nemal priveľa času na to, aby si zvykol na dvorec a celkové podmienky, nechýbalo ani veľa tlaku. Podľa mňa zahral fantasticky," citovala kapitána Švajčiarov Severina Lüthiho stránka súťaže.

"Je pekné zdieľať emócie s fanúšikmi a blízkymi. Nemenej príjemné bolo radovať sa spoločne s členmi tímu. Som šťastný, že som bol schopný rozhodnúť. Najklasickejšie zápasy, ktoré som odohral, sa vzťahovali práve na Francúzov, už sa neviem dočkať finále," skonštatoval Federer.

ŠVAJČIARSKO - TALIANSKO 3:1 po nedeľňajšej III. dvojhre

(Ženeva, Palexpo, tvrdý povrch Rebound Ace v hale)

Roger Federer - Fabio Fognini 6:2, 6:3, 7:6 (4)

Piatok:

Roger Federer - Simone Bolelli 7:6 (5), 6:4, 6:4

Stan Wawrinka - Fabio Fognini 6:2, 6:3, 6:2

Sobota:

Marco Chiudinelli, Stan Wawrinka - Simone Bolelli, Fabio Fognini 5:7, 6:3, 7:5, 3:6, 2:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Švajčiari postúpili cez Talianov do finále Davis Cupu