Súťaži miešaných družstiev ovládli Nemci, zdolali Rakúšanov

Pred objektívmi fotografov pózuje víťazné nemecké kvartero - zľava Carina Vogtová, Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger a Svenja Würthová.
Pred objektívmi fotografov pózuje víťazné nemecké kvartero - zľava Carina Vogtová, Markus Eisenbichler, Andreas Wellinger a Svenja Würthová. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. feb 2017 o 21:32

Medzi skokanmi na lyžiach udeľovali v súťaži miešaných družstiev medaily na svetovom šampionáte tretí raz.

LAHTI. Reprezentácia Nemecka suverénnym spôsobom zvíťazila v nedeľňajšej podvečernej súťaži miešaných družstiev v skokoch na lyžiach na majstrovstvách sveta v klasických lyžiarskych disciplínach vo fínskom Lahti a obhájila zlato z predchádzajúceho šampionátu vo švédskom Falune spred dvoch rokov.

Tím v zložení Carina Vogtová, Markus Eisenbichler, Svenja Würthová a Andreas Wellinger viedol už po prvom kole a po absolvovaní ôsmich pokusov triumfoval na strednom mostíku HS-100 s výsledným celkovým súčtom 1035,5 bodu.

Strieborná priečka v disciplíne, v ktorej tretíkrát v histórii rozdali medaily na svetovom šampionáte, patrí s výrazným odstupom 36,2 bodu výberu Rakúska.

Súťaž miešaných družstiev ovládlo Nemecko: fotogaléria

26.2.2017

V konkurencii štrnástich krajín skončilo na bronzovom stupienku rovnako ako pred dvoma rokmi vo Falune družstvo Japonska. Tím, ktorý ovládol súťaž miešaných družstiev pri premiére na majstrovstvách sveta 2013 v talianskom Val di Fiemme, mal v Lahti manko 55,8 bodu na víťazné Nemecko.

Vogtová má už piatu medailu

Dvadsaťpäťročná Carina Vogtová získala po piatkovom triumfe v individuálnej súťaži žien druhé zlato v Lahti a celkovo už piatu medailu na MS (4 - 0 - 1).

Jej krajania Andreas Wellinger po striebre a Markus Eisenbichler po bronze v sobotňajších pretekoch mužov na strednom mostíku pridali najcennejší kov.

Dnes to bolo neuveriteľné vystúpenie. Sledovať takúto dominanciu nášho kvarteta, to som si pred pretekmi určite nemyslel. Všetci štyria podali výborné výkony.


Andreas Bauer, tréner nemeckej ženskej reprezentácie

Rakúsky svetový šampión zo soboty Stefan Kraft má rovnako ako Nemec Wellinger bilanciu 1 - 1 - 0. Dvakrát na medailových stupňoch stáli v Lahti aj japonské skokanky na lyžiach Juki Itová (bilancia: 0 - 1 - 1) a Sara Takanašiová (0 - 0 - 2).

Najďalej skočil Eisenbichler

Nedeľňajší triumf miešaného družstva Nemecka bol absolútne zaslúžený, viedli od začiatku (po prvej sérii) až do konca súťaže.

Najlepší individuálny výsledok zo všetkých skokanov si pripísal Andreas Wellinger, ktorý za 99 a 98 metrov prispel do celkového hodnotenia nemeckého družstva ziskom 276,2 bodu. Najdlhší pokus mal jeho reprezentačný kolega Markus Eisenbichler - v druhom kole mu namerali 99,5 metra.

"Dnes to bolo neuveriteľné vystúpenie. Sledovať takúto dominanciu nášho kvarteta, to som si pred pretekmi určite nemyslel," citoval web sport1.de slová trénera nemeckej ženskej reprezentácie v skokoch na lyžiach Andreasa Bauera.

"Všetci štyria podali výborné výkony."

Rakúšania nesmútia

V Rakúsku však z nedeľňajšieho striebra určite nesmútia.

"Som hrdá na naše družstvo. Tento zmiešaný tím má niečo do seba. Každý zo štvorice ukázal, čoho je schopný," poznamenala pre portál laola1.at skúsená tridsaťtriročná Daniela Iraschková-Stolzová, prvá členka rakúskeho družstva.

Strieborní Rakúšania zľava - Andreas Welling, Jacqueline Seifriedsbergerová, Daniela Iraschková-Stolzová a Michael Hayboeck.
Strieborní Rakúšania zľava - Andreas Welling, Jacqueline Seifriedsbergerová, Daniela Iraschková-Stolzová a Michael Hayboeck. (Autor: TASR/AP)

MS 2017 v Lahti - skoky na lyžiach:

Súťaž miešaných družstiev (2 ženy + 2 muži) na strednom mostíku HS-100:

1.NemeckoCarina Vogtová, Markus Eisenbichler, Svenja Würthová, Andreas Wellinger1035,5 bodu
2.RakúskoDaniela Iraschková-Stolzová, Michael Hayböck, Jacqueline Seifriedsbergerová, Stefan Kraft999,3 bodu
3.JaponskoSara Takanašiová, Taku Takeuči, Juki Itová, Daiki Ito979,7 bodu

Poradie na ďalších miestach:

4.Slovinsko961,4 b
5.Nórsko877,8 b
6.Rusko864,0 b
7.Taliansko848,1 b
8.USA802,2 b

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Súťaži miešaných družstiev ovládli Nemci, zdolali Rakúšanov