Šupler hlavným kandidátom na post trénera Dinama Riga

SITA|23. máj 2008 o 09:15

RIGA 23. mája (SITA) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Július Šupler sa stal hlavným kandidátom na post kormidelníka účastníka novovytvorenej Kontinentálnej hokejovej ligy Dinama Riga. Rozhodlo ...

RIGA 23. mája (SITA) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Július Šupler sa stal hlavným kandidátom na post kormidelníka účastníka novovytvorenej Kontinentálnej hokejovej ligy Dinama Riga. Rozhodlo o tom vedenie Dinama, ktoré tvoria Guntis Ulmanis, Krists Freibergs, Kirovs Lipmans, Aldis Pauninš a Juris Savickis. Podľa denníka Diena uspel na vedení Šupler pomerom hlasov 3:1, keďže Lipmans pre účasť na kongrese IIHF v Montreale nehlasoval. Diene to potvrdil výkonný riaditeľ klubu Viesturs Koziols. Ďalším kandidátom na post kormidelníka Dinama bol kouč so skúsenosťami z NHL Robbie Ftorek.

Vedenie rižského mužstva ešte čakajú so Šuplerom rokovania o kontrakte a jeho prípadnom príchode k mužstvu. Päťdesiatsedemročný kouč podpísal v roku 2006 so Slovenským zväzom ľadového hokeja dvojročnú zmluvu s opciou na sezónu 2008/09. V Lotyšsku pôsobil pred svojím príchodom k národnému tímu Slovenska. V rokoch 2005 a 2006 vybojoval s klubom HK Riga majstrovský titul.

Dinamo Riga bude v budúcom ročníku pôsobiť v novovytvorenej ruskej Kontinentálnej lige, ktorá bude mať vo svojej premiérovej sezóne 24 účastníkov rozdelených žrebom do šiestich skupín. Súpermi lotyšského tímu budú v Charlamovovej divízii mužstvá Avangard Omsk, Lokomotiv Jaroslavľ, Lada Togliatti, Sibir Novosibirsk a Amur Chabarovsk.


Nachádzate sa tu:
Domov