Súperkou Hantuchovej v semifinále Ivanovičová

SITA|23. jan 2008 o 05:07

MELBOURNE 23. januára (SITA) - Súperkou Daniely Hantuchovej v semifinále dvojhry na tenisovom Australian Open v Melbourne (dotácia 20,6 mil. AUD, tvrdý povrch Plexicushion) bude Srbka Ana Ivanovičová.

Štvrtá nasadená hráčka si v poslednom ženskom štvrťfinálovom súboji na úvodnom grandslamovom podujatí roka poradila s osmičku žrebu, Američankou Venus Williamsovou za 106 minút 7:6 (3), 6:4. Dvadsaťročná rodáčka z Belehradu postúpila po tretí raz v kariére medzi štyri najlepšie tenistky na turnaji "veľkej štvorky", ale premiérovo na majstrovstvách Austrálie. Ivanovičová zároveň až v piatom vzájomnom súboji po prvý raz v kariére zdolala staršiu zo sestier Williamsových. Pre držiteľku šiestich grandslamových trofejí Venus Williamsovú zostáva najlepším singlovým výsledkom z Melbourne finálová účasť z roku 2003, keď v rozhodujúcom súboji nestačila na sestru Serenu. "Veľmi som sa na tento zápas tešila a veľmi som chcela konečne nad Venus zvíťaziť. Vedela som, že nemôžem ani na chvíľu popustiť v koncentrácii. Začiatok druhého setu mi ušiel, súperka vtedy výborne servovala aj returnovala. Našťastie som sa vrátila späť a dokázala dotiahnuť zápas do víťazstva," uviedla v úvodnej reakcii pre Eurosport šťastná víťazka.

V stretnutí nadpriemernej úrovne viedla na začiatku prvého setu Ivanovičová 2:0 a 4:2, ale Američanka doviedla set do tajbrejku. V ňom mala od stavu 2:2 navrch Srbka, no súperka ju postavila na nohy dvoma ľahko pokazenými volejmi pri sieti. Ivanovičová získala tajbrejk pomerom 7:3, ale v úvode druhého setu prepustila prvé tri gemy súperke. Dvadsaťsedemročná Američanka však ponúkanú príležitosť nevyužila. Ivanovičová ohromnou bojovnosťou vyrovnala na 3:3 a neskôr v deviatom geme súperku rozhodujúcim spôsobom brejkla. Za stavu 5:4 síce čelila stavu 15:40, ale vzápätí vytiahla dve nechytateľné podania a napokon zápas pri svojom servise doviedla do úspešného konca. Srbka premenila celkovo päť z desiatich brejkových možností a na víťazné údery dominovala 23:14. Venus rozlúčkou vo štvrťfinále nasledovala svoju sestru Serenu, ktorá deň predtým nestačila na inú srbskú tenistku Jelenu Jankovičovú /3:6, 4:6/. Štvrťfinále bolo pre sestry Williamsové tento rok v Melbourne smutným osudom. V rovnakej fáze súťaže sa totiž rozlúčili aj spolu vo štvorhre.


Dvojhra žien - štvrťfinále:

Ana Ivanovičová (4-Srb.) - Venus Williamsová (8-USA) 7:6 (3), 6:4


Semifinálové dvojice:

Maria Šarapovová (5-Rus.) - Jelena Jankovičová (3-Srb.) - bilancia: 3:1

Ana Ivanovičová (4-Srb.) - Daniela Hantuchová (9-SR) - bilancia: 2:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Súperkou Hantuchovej v semifinále Ivanovičová