Súper Žiliny Partizan Belehrad deklasoval Čačak

SITA|16. aug 2009 o 12:58

Srbský súper futbalistov MŠK Žilina v 4. predkole (play-off) Európskej ligy UEFA Partizan Belehrad začal novú ligovú sezónu 2009/2010 vo veľkom štýle.

BELEHRAD. Srbský súper futbalistov MŠK Žilina v 4. predkole (play-off) Európskej ligy UEFA Partizan Belehrad začal novú ligovú sezónu 2009/2010 vo veľkom štýle a naznačil, že v blížiacom sa dvojsúboji s úradujúcim slovenským vicemajstrom (prvý duel je na programe vo štvrtok 20. 8. o 20.15 h v Belehrade, odveta o týždeň neskôr 27. 8. pod Dubňom, pozn.) to myslí vážne s účasťou v skupinovej fáze tejto novovytvorenej druhej najvýznamnejšej klubovej súťaže na starom kontinente.

Zverenci trénera Slavišu Jokanoviča zvíťazili v sobotňajšom večernom domácom dueli 1. kola nad tímom FK Borac Čačak vysoko 5:0 (1:0) a najlepším možným spôsobom vykročili za obhajobou prvenstva v Jelen Superlige. Hetrikom sa prezentoval Lamine Diarra, raz sa gólovo presadili aj Ljajič a Cléo.

"S výkonom chlapcov môžem vysloviť na úvod sezóny spokojnosť. Diváci sa mohli potešiť z pekných akcií i gólov v sieti súpera. Proti Boracu sme mohli zvíťaziť aj výraznejším rozdielom, okrem piatich úspešných zásahov sme nevyužili ešte ďalších päť-šesť vyložených príležitostí,“ skonštatoval po stretnutí hlavný kouč Partizana Jokanovič, ktorému jeho hráči pripravili pekný darček k nedeľňajším 41. narodeninám.

Pred 5000 divákmi sa proti Čačaku v drese "čierno-bielych" až trikrát strelecky presadil Lamine Diarra. Dvadsaťpäťročný senegalský útočník, bývalý hráč bosianskeho HŠK Zrinjski Mostar (neúspešný súper Slovana Bratislava v 2. predkole Ligy majstrov) a portugalského tímu Beira Mar, ktorý podpísal s Partizanom trojročný kontrakt začiatkom júla 2007, prekonal brankára FK Borac Branka Grahovaca v 48. a 73. min a v nadstavenom čase aj spečatil výsledok.

Úvodný gól sobotňajšieho stretnutia strelil na konci prvej štvrťhodiny po akcii portugalského legionára Almamiho Moreiru iba 17-ročný Adem Ljajič, ktorý má už skúsenosti aj s účinkovania v srbskej dvadsaťjednotke. "Nasucho" napokon nezostala ani útočná dvojička L. Diarru, 24-ročný Brazílčan Cléo, celým menom Cleverson Gabriel Cordova, ktorý v 90. min namieril presne po spolupráci striedajúcich Tomiča a Brežančiča a zaznamenal štvrtý gól Partizanu.

Dvadsaťjedennásobný majster a 11-násobný víťaz domáceho pohára (vrátane bývalej Juhoslávie a niekdajšieho Srbska a Čiernej Hory) mal v dueli výraznú územnú prevahu a hoci kormidelník Jokoanovič nemal k dispozícii všetkých hráčov (Srdjan Kneževič a Branislav Jovanovič nemohli nastúpiť pre trest ešte z konca uplynulej sezóny, Marko Jovanovič má problémy s kolenom a nehral ani Ljubomir Fejsa, pozn.), Partizan bez problémov zvíťazil a usadil sa na čele tabuľky. V 2. kole najvyššej srbskej súťaže nastúpi 22. augusta na trávniku FK Javor.

Výsledok - sobota - 1. kolo najvyššej srbskej súťaže Jelen Superligy:

FK Partizan Belehrad - FK Borac Čačak 5:0 (1:0)

Góly: 48., 73. a 90.+ L. Diarra, 15. Ljajič, 90. Cléo, 5000 divákov

Zostava FK Partizan: M. Božovič - Stevanovič, N. Djordjevič, Gavrančič (53. Brežančič), Obradovič (46. Krstajič) - Petrovič, B. Ilič (69. Tomič), Moreira, Ljajič - Cléo, L. Diarra

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Súper Žiliny Partizan Belehrad deklasoval Čačak