Sundin prepisoval historické tabuľky Maple Leafs

SITA|12. okt 2007 o 13:12

TORONTO 12. októbra (SITA) - Švédsky center Toronto Maple Leafs Mats Sundin prepisoval vo štvrtkovom stretnutí s New York Islanders (8:1) historické tabuľky klubu. Vďaka presnému zásahu z 50. min, ktorým ...

TORONTO 12. októbra (SITA) - Švédsky center Toronto Maple Leafs Mats Sundin prepisoval vo štvrtkovom stretnutí s New York Islanders (8:1) historické tabuľky klubu. Vďaka presnému zásahu z 50. min, ktorým upravoval na 7:1, sa stal najlepším strelcom (390 gólov) a zároveň aj najproduktívnejším hráčom (917 bodov) histórie Maple Leafs. Pred súbojom držal oba klubové rekordy spoločne s Darrylom Sittlerom. Po historickom bode sa dočkal 36-ročný kapitán "javorových listov" zaslúženého "standing ovation" v zaplnenej hale Air Canada Centre. "Naši fanúšikovia sú skvelí. Už od roku 1967 čakajú na Stanleyho pohár, ale stále nás podporujú s rovnakou vervou a sú pre nás veľkým povzbudením pred každým zápasom. Veľmi ich rešpektujem a s nimi aj celé toto mesto. Dúfam, že je to vzájomné,“ povedal po súboji Sundin.

Zo Sundinovho rekordu mali radosť aj všetci jeho spoluhráči. "Som veľmi šťastný, že sa mu to podarilo. Je predsa tvárou nášho klubu, je tu už veľmi dlho. Vždy nás povzbudzuje a nedovolí nám, aby sme sa vzdali, čo je pre náš tím s novými mladými hráčmi veľmi dobré," skonštatoval Darcy Tucker. "Sledoval som jeho hru, keď som vyrastal. Mal som 10 alebo 12 rokov, keď prišiel do Toronta. Som nesmierne rád, že som mal možnosť si s ním aj zahrať. Neviem si predstaviť lepšieho kapitána," doplnil Tuckera Matt Stajan.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sundin prepisoval historické tabuľky Maple Leafs