Štyvara chce Bristol City

SITA|22. dec 2008 o 19:49

O bývalého slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta má vážny záujem anglický klub druhej najvyššej súťaže.

BRATISLAVA. O bývalého slovenského mládežníckeho futbalového reprezentanta a kmeňového hráča MŠK Žilina Petra Štyvara (nar. 13. 8. 1980) má vážny záujem anglický klub druhej najvyššej súťaže - League Championship Bristol City.

"Peter absolvoval koncom minulého týždňa na Britských ostrovoch zdravotné testy, oboznámil sa s podmienkami v klube a sledoval aj ligový zápas proti Burnley (Bristol prehral doma 1:2, pozn.). Klub má o Štyvara interes, prispel k tomu aj jeho výkon v Pohári UEFA v Birminghame proti Aston Ville. Aj sám Peter, ktorý má v Žiline ešte rok platný kontrakt, by privítal svoje pôsobenie v Anglicku. Túto skutočnosť som oznámil zástupcom žilinského tímu, na ktorý príde písomná ponuka pravdepodobne už v utorok. V najbližších dňoch by malo padnúť rozhodnutie o tom, či Peter odíde do Bristolu a tento transfer sa zrealizuje," uviedol v pondelok večer pre agentúru SITA licenčný manažér SFZ Vladimír Varga, ktorý 28-ročného útočníka na rokovaniach zastupuje.

Odchovanec rožňavského futbalu v doterajšej kariére pôsobil v českých kluboch FK Teplice, FK Chomutov a FK Ústí nad Labem, na Slovensku si okrem Žiliny zahral aj v drese ŽP Šport Podbrezová a AS Trenčín. V drese slovenského vicemajstra spod Dubňa, ktorému patrí v Corgoň lige 2008/2009 po odohraných 18 kolách druhé miesto, nastrieľal Štyvar 5 gólov.

Bristol City figuruje v aktuálnej tabuľke 24-člennej League Championship po 24. kole na 18. mieste so ziskom 28 bodov (bilancia: 6 víťazstiev, 10 remíz, 8 prehier). Trénerom mužstva je Gary Johnson, klub hráva na štadióne Ashton Gate s kapacitou 21 497 divákov. Na druhý sviatok vianočný 26. decembra nastúpi Bristol v dueli 25. kola na pôde tímu FC Watford.

Nachádzate sa tu:
Domov