Štyvar sa v drese Bristolu predstavil iba v prvom polčase

SITA|19. jan 2009 o 15:18

Slovenský futbalový útočník absolvoval v sobotu svoju premiéru v druhej najvyššej anglickej súťaži.

BRISTOL. Slovenský futbalový útočník Peter Štyvar absolvoval v sobotu 17. januára svoju premiéru v druhej najvyššej anglickej súťaži The Championship v drese svojho zamestnávateľa Bristolu City.

Dvadsaťosemročný odchovanec rožňavského futbalu už predtým nastúpil za “The Rovers” v dvoch dueloch 3. kola Anglického pohára - FA Cupu proti FC Portsmouth, no keďže minulovíkendový zápas Bristolu pre silné mrazy na Britských ostrovoch odložili, až teraz sa dočkal ligového debutu.

Štyvar, ktorý prišiel na juh Anglicka z MŠK Žilina za 400-tisíc libier, sa aj do tretice dostal do základnej zostavy trénera Garyho Johnsona, no v stretnutí proti Wolverhamptonu pobudol na trávniku v náročných poveternostných podmienkach len prvý polčas. Po zmene strán ho na ihrisku vymenil útočník Dele Adebola.

"Nemyslím si, že už niekedy hral v takýchto podmienkach. Bolo badateľné, že na ťažkom teréne a v náročnom počasí sa trápil a mal problémy s kondíciou. Stále sa to zhoršovalo a bolo zrejmé, že v druhom dejstve sa to asi nezlepší," prezradil tréner Gary Johnson dôvod, pre ktorý Štyvara po prvom polčase stiahol z ihriska. Na domácom štadióne Bristolu Ashton Gate vládli nehostinné podmienky, silný vietor sprevádzali návaly dažďa.

"Príchod Adebolu našu hru v tomto nečase výrazne zlepšil. Bolo to najhoršie počasie, aké som kedy na futbale zažil," povedal Johnson, ktorého zverenci dokázali z duelu s Wolverhamptonom vyťažiť jeden bod za remízu 2:2, aj keď ešte v 55. min prehrávali 0:2.

Nachádzate sa tu:
Domov