Štyvar pri svojom debute za Bristol odohral 83 minút

Peter Štyvar ešte v drese Žiliny.
Peter Štyvar ešte v drese Žiliny. (Autor: ap)
SITA|3. jan 2009 o 19:25

Slovenský futbalový útočník Peter Štyvar sa len tri dni po svojom prestupe z MŠK Žilina do anglického druholigového klubu FC Bristol City dočkal súťažného debutu.

PORTSMOUTH. Slovenský futbalový útočník Peter Štyvar sa len tri dni po svojom prestupe z MŠK Žilina do anglického druholigového klubu FC Bristol City dočkal súťažného debutu v drese svojho nového zamestnávateľa.

Hlavný kouč aktuálne 12. mužstva The Championship Gary Johnson zaradil 28-ročného zakončovateľa, ktorý podpísal s Bristolom 2,5-ročnú zmluvu, do základnej zostavy v sobotňajšom stretnutí 3. kola Anglického pohára - FA Cupu na trávniku účastníka Premier League 2008/09 FC Portsmouth.

Štyvarovi premiéra vyšla

Odchovanec rožňavského futbalu napokon pri svojej premiére za "The Robins“ odohral 83 minút, keď ho na ihrisku nahradil Jamie McAllister. Svojím výkonom prispel slovenský útočník k bezgólovej remíze na pôde favorita. Po nerozhodnom výsledku sa zápas 3. kola musí opakovať, pričom tentoraz budú mať výhodu domáceho prostredia Štyvar a jeho spoluhráči. Duel Bristol City - FC Portsmouth by sa mal na Ashton Gate uskutočniť v utorok 6. januára.

Peter Štyvar sa už v 16. min ocitol v netradičnej pozícii, keď po hlavičke domáceho obrancu Distina po rohovom kope vykopával loptu z bránkovej čiary. V závere vyslal bývalý reprezentant SR do 21 rokov na brankára Davida Jamesa jednu z dvoch striel hostí do priestoru troch žrdí, no ani tento pokus zmenu skóre nepriniesol.

Bristol si z favorizovaným Portsmouthom zahrá ešte raz

Opakovaný duel 3. kola musia odohrať aj aktuálne posledný tím Premier League 2008/09 West Bromwich Albion a treťoligový Peterborough United. Prvý zápas v Birmighame sa totiž skončil remízou 1:1.

V drese domácich sa po druhý raz v rade dostal do základnej zostavy slovenský reprezentačný ľavý obranca Marek Čech, ktorý napokon odohral celé stretnutie. Skóre duelu na štadióne The Hawthorns otvoril v 64. min Olsson, na radosť hosťujúcich fanúšikov vyrovnal tri minúty pred uplynutím riadneho hracieho času Mackail-Smith.

Ďalší Slovák Martin Škrtel sa po vážnom zranení kolena ešte nedostal do základnej jedenástky FC Liverpool vo večernom dueli 3. kola FA Cupu proti Prestonu North End.

Nachádzate sa tu:
Domov