Nebola ďaleko od zlata. Vadovičová získala v Paríži druhú medailu

Veronika Vadovičová
Veronika Vadovičová (Autor: TASR)
SITA|3. sep 2024 o 17:10

Slovenská parastrelkyňa uspela v disciplíne ľubovoľná malokalibrovka v troch polohách na 50 m.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová získala na paralympijských hrách v Paríži už svoju druhú medailu.

V utorňajšom finále disciplíny ľubovoľná malokalibrovka v troch polohách na 50 m na strelnici v Chateauroux vybojovala striebro, keď získala 456,1 bodu.

Nebola ďaleko od zlata, ale nevyšiel jej posledný výstrel a predbehla ju Nemka Natascha Hiltropová, ktorá zvíťazila s náskokom štyroch desatín bodu pred Vadovičovou.

"Stále tomu nemôžem uveriť, neviem to rozdýchať. Dnes to nebola moja obľúbená disciplína, dá sa povedať, že je to najťažšia disciplína. Bol náročný deň a toto bolo o šťastí. Finále je úplne iná disciplína ako kvalifikácia, v ktorej bolo viac času na prípravu a nástrel. Tu sa ide tých pár minút na úplnú istotu a treba udržať čo najlepšie rany," povedala Vadovičová.

"Keď sme zostali tri, spadol mi kameň zo srdca. Medailu som mala istú, bola som rada," dodala 41-ročná Slovenka, pre ktorú je to ôsma medaila z paralympijskej scény. Na konte má päť zlatých, dve striebra a jeden bronz a je najúspešnejšia letná paralympionička.

"Stále to vo mne vrie, prúdi mi krv v žilách. Teším sa na to, že sa konečne najem, lebo tieto dni boli o disciplíne. Nemohla som v uplynulých dňoch poľaviť. A tiež sa teším na to, že sa dobre vyspím," dodala Vadovičová.

Predtým v nedeľu získala Vadovičová zlato vo vzduchovej puške SH1 na 10 m v miešanej súťaži v kategórii R3, v ktorej triumfovala pred strieborným Radoslavom Malenovským.

Ten v utorok medzi mužmi tiež štartoval v ľubovoľnej malokalibrovke v troch polohách na 50 m, no v kvalifikácii obsadil 12. miesto a nedostal sa do finálovej osmičky.

Slovensko dosiaľ na PH 2024 v Paríži získalo päť medailí, z toho tri zlaté (3-2-0). Najprv v sobotu zvíťazil v stíhacích pretekoch na 4000 m paracyklista Jozef Metelka a zakrátko vyhrali vo finále štvorhry v parastolnom tenise Ján Riapoš s Petrom Lovašom. V nedeľu pridali ďalšie dve medaily Vadovičová a Malenovský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Nebola ďaleko od zlata. Vadovičová získala v Paríži druhú medailu