Štrbák sa vracia do reprezentácie, Lintner si na MS nezahrá

Martin Štrbák
Martin Štrbák (Autor: SITA)
TASR|6. apr 2011 o 10:22

Martin Štrbák zmenil svoje rozhodnutie a podľa posledných informácií chce hrať na MS. Naopak sa ich pre natrhnutú obličku nezúčastní Richard Lintner.


TRENČÍN. Richard Linter si zranenie privodil v sobotňajšom prípravnom zápase vo Fínsku v súboji s robustným protivníkom: "Je to asi môj osud, podobne som dopadol pár dní pred zimnou olympiádou vo Vancouveri... Ale neberiem to tragicky, chlapcom budem fandiť,. možno ako televízny spolukomentátor."

Na stredajšom zraze slovenskej hokejovej reprezentácie sa však nečakane objavil aj Martin Štrbák. "Martin sa mi ozval, že by sa rád pripojil k tímu a zabojoval o miesto v kádri pre majstrovstvá sveta," povedal tréner Glen Hanlon.

Rekordér v počte štartov za národný tím pôvodne ukončil reprezentačnú kariéru po zimných olympijských hrách vo Vancouvri.

O miestenku na historický a svoj jubilejný desiaty šampionát zabojuje neskôr, veď pravdepodobne neabsolvuje dvojzápas s Rakúskom.

Tridsaťšesťročný obranca účastníka Dinama Moskva reprezentoval Slovensko na deviatich MS v rade (2000-2008) a je držiteľom kompletnej medailovej zbierky. V najcennejšom drese odohral 153 zápasov, v ktorých zaznamenal 13 gólov.

Štrbák okrem ZOH vo Vancouvri nechýbal ani na predchádzajúcej zimnej olympiáde v Turíne. Na klubovej úrovni pôsobil v slovenskej a českej extralige, vo Fínsku, Švédsku a zámorskú NHL okúsil v sezóne 2003/04 vo farbách Los Angeles Kings a Pittsburghu Penguins. V uplynulých rokoch pôsobil v ruskej najvyššej súťaži a v tamojšej KHL.

Tento týždeň čakajú na Slovákov dva prípravné duely s Rakúskom - 8. a 9. apríla o 17.00 h v Trenčíne

Obranca Mikuš sa k tímu pripojí popoludní, zranený Podhradský nie je v nominácii

Zverenci trénera Glena Hanlona sa v Trenčíne neoficiálne stretli už v utorok popoludní, keď bol na programe dobrovoľný tréning.

V stredu predpoludním sa zišli stále v nekompletnom zložení a začali druhú fázu prípravy na šampionát. Popoludní sa k tímu pripojí obranca Juraj Mikuš z Toronto Marlies.

V porovnaní s minulotýždňovými zápasmi vo Fínsku nastalo v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ďalší blok prípravy na majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach (29. apríla - 15. mája) až osem zmien.

Po súbojoch v Lahti a Kouvole sa tréneri rozlúčili so šiestimi hráčmi - brankárom Lukášom Škrečkom, obrancom Markom Ďalogom, útočníkmi Tomášom Klímom, Jánom Sýkorom, Radoslavom Tyborom a Matejom Češíkom.

V tíme na tohtotýždňové zápasy proti Rakúsku (8. a 9. apríla o 17.00 h v Trenčíne) však nefiguruje ani ďalší zranený obranca Peter Podhradský.

Naopak, dvojica rekonvalescentov Ivan Baranka a Marcel Hossa, ktorí zostali doma a na prvé dva prípravné zápasy pred MS necestovali s mužstvom, sú už pripravení a proti Rakúsku budú hrať.

Okrem nich doplnil reprezentačný kormidelník Glen Hanlon nomináciu o ďalších siedmich hráčov - brankára Jána Lašáka, obrancov Richarda Stehlíka s Jurajom Mikušom a útočníkov Richarda Pánika, Rastislava Pavlikovského, Richarda Zedníka a Tomáša Záborského.

V 24-člennom slovenskom kádri figuruje jedenásť hráčov z KHL, kvarteto z českej Tipsport extraligy, trojica zo Slovnaft extraligy, po dvaja zo švédskej elitserien a fínskej SM-liigy a tiež dvojica zo zámoria (AHL, resp. OHL).

Káder A-tímu SR na výcvikový tábor a dva zápasy Euro Hockey Challenge proti Rakúsku:

Brankári: Branislav Konrád (Slovan Bratislava), Ján Lašák (Jokerit Helsinki/Fín.)

Obrancovia: Ivan Baranka (Spartak Moskva/Rus., KHL), Juraj Cebák (HC'05 Banská Bystrica), Dominik Graňák (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Juraj Mikuš (Toronto Marlies/Kan., OHL), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus., KHL), Richard Stehlík (Kometa Brno/ČR) Ivan Švarný (HC Litvínov/ČR), Martin Štrbák (OHK Dinamo Moskva/KHL).

Útočníci: Vladislav Baláž (HKm Zvolen), Milan Bartovič (HC Bílí Tigři Liberec/ČR), Martin Cibák (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL), Rastislav Dej (HC Energie Karlove Vary/ČR), Marcel Hossa (AK Bars Kazaň/Rus.,KHL), Juraj Mikúš (Spartak Moskva/Rus., KHL), Richard Pánik (Guelph Storm/Kan.,OHL), Rastislav Pavlikovský (AIK Štokholm/Švéd.), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus., KHL), Štefan Ružička (Spartak Moskva/Rus., KHL), Miroslav Šatan (OHK Dinamo Moskva/Rus., KHL), Tomáš Surový (Dinamo Riga/Lot., KHL), Tomáš Záborský (Assat Pori/Fín.), Richard Zedník (AIK Štokholm/Švéd.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Štrbák sa vracia do reprezentácie, Lintner si na MS nezahrá