Štrbák sa teší na Zápas hviezd KHL, Obšut si zlomil ruku

Martin Štrbák v drese slovenskej reprezentácie.
Martin Štrbák v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. jan 2010 o 10:31

Slovenského hokejového reprezentanta Martina Štrbáka potešila nominácia na 2. ročník Zápasu hviezd KHL.

MOSKVA. Do nominácie Tímu Jaromíra Jágra sa obranca MVD Tver dostal na základe hlasovania novinárov.

"Informáciu o tom, že moje meno sa objavilo na stránke KHL, mi sms-kou poslala moja žena. Vôbec som to nečakal, na druhej stráne som sa ale potešil tomu, že novinári ma vybrali," vyjadril sa slovenský legionár na oficiálnej klubovej internetovej stránke.

To, že sa dostal do nominácie spolu s brankárom Michaelom Garnettom, je podľa neho zásluha celého mužstva, ktoré má za sebou zatiaľ veľmi dobrú sezónu. Priznal, že hlasovanie fanúšikov na internete nesledoval a účasť v takomto zápase bude pre neho vôbec prvou.

O Vancouvri ešte nerozmýšľa

"Takéto zápasy, sú v prvom rade šou. Fanúšikovia v nich môžu vidieť v akcii najlepších hráčov súťaže. Myslím si, že pre divákov to bude zaujímavé," myslí si o zápase v Minsku Martin Štrbák. O tom, kto vyhrá ale nevie. "Počul som, že vlani vyhral Jágrov tím a že stretnutie sa uskutočnilo vonku za veľkej zimy. Som rád, že v Minsku sa bude hrať pod strechou. Dôležité je, aby zo zápasu mali radosť diváci, verím, že aréna bude zaplnená."

Na otázku, či sa pozná s Jaromírom Jágrom, uviedol: "Niekoľkokrát sme spolu proti sebe hrali. Ale priateľmi tak, ako to myslíte, nie sme. Keď sa stretneme, pozdravíme sa, nič viac."

Martin Štrbák je aj v nominácii Slovenska na ZOH, no na Vancouver ešte nemyslí. "Starám sa teraz o to, čo bude zajtra a nie o niekoľko týždňov. Do olympiády nás v KHL čaká ešte niekoľko dôležitých zápasov a tak celá moja myseľ sa uberá týmto smerom. Až keď príde prestávka v KHL, vtedy začnem rozmýšľať o Vancouveri," povedal Martin Štrbák.

Obšut si zlomil ruku, príde o Zápas hviezd KHL

Slovenský obranca Jaroslav Obšut zo Spartaka Moskva si vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Barysu Astana zlomil ruku. Podľa klubovej internetovej stránky bude pauzovať minimálne jeden mesiac. Tridsaťtriročný zadák bude musieť pre zranenie vynechať Zápas hviezd KHL, do ktorého ho nominovali.

Obšut si ruku zlomil nešťastne, keď pri šarvátke s Vadimom Krasnoslobodcevom trafil súpera do prilby. Obaja absolvovali menšiu pästnú výmenu už v 15. min prvej tretiny. V 41. min strelil Obšut gól, ktorým znížil na 2:6. V 52. min sa do seba pustili opäť, Slovák, ktorý mal v šarvátke podľa klubovej internetovej stránky Spartaka miernu prevahu, za svoje počínanie dostal trest na 5 minút a do konca zápasu. V rovnakej chvíli sa úspešne bil aj Branko Radivojevič s Alexejom Vasilčenkom. "Obšut je v prvom rade obrancom. Neustále ho provokovali. Mali špeciálnu taktiku, aby našich najlepších hráčov zatiahli do bitiek. My nemáme v tíme bitkárov," povedal pre Sport-Express tréner Spartaka Miloš Říha.

Obšut odohral v tejto sezóne za Spartak 43 stretnutí, v ktorých strelil 9 gólov a na ďalších 23 prihrával. Na svojom konte má aj 88 trestných minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Štrbák sa teší na Zápas hviezd KHL, Obšut si zlomil ruku