Straka od pondelka novým trénerom Slavie Praha

SITA|2. okt 2011 o 17:45

František Straka v pondelok oficiálne prevezme funkciu hlavného trénera futbalistov Slavie Praha.

PRAHA. František Straka v pondelok oficiálne prevezme od Michala Petrouša funkciu hlavného trénera A-mužstva futbalistov Slavie Praha. V nedeľu večer o tom na mimoriadnej tlačovej konferencii informoval generálny riaditeľ SK Slavia Praha Miroslav Platil. Petrouš zostane v klube a ujme sa B-tímu.

"Je to pre mňa obrovská výzva. Nikde nie je napísané, že Sparťan nemôže trénovať Slaviu, alebo naopak. Nebudem prvý ani posledný, kto trénoval oba kluby, takisto ako veľa hráčov, ktorí si obliekali jeden aj druhý dres," povedal nový kouč "zošívaných" František Straka.

"V prvom rade sa bude všetko odvíjať od výsledkov. Potrebujeme stabilizovať káder mužstva, budeme tvrdo pracovať. S reakciami fanúšikov som počítal, vo futbale je to bežné. Nedávno bola Slavia na výslní, pred pár mesiacmi aj klinicky 'mŕtva'. Zase sa však v klube, bez dlhov, niečo buduje. Je na čom stavať, nedeľňajšie víťazstvo nad Olomoucom je jeden z dôkazov."

Tlačový hovorca klubu Ondřej Zlámal požiadal o uvoľnenie z funkcie, spolupráca s 53-ročným Strakom by bola pre neho údajne neprijateľná.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Straka od pondelka novým trénerom Slavie Praha