Štrajk hráčov môže pochovať prvoligovú príslušnosť Levante

SITA|18. apr 2008 o 12:25

MADRID 18. apríla (SITA, AP) - Budúcotýždňový zápas najvyššej španielskej futbalovej súťaže medzi Levante UD a Recreativom Huelva je vážne ohrozený. Hráči hosťujúceho Levante totiž oznámili, že vstúpia ...

MADRID 18. apríla (SITA, AP) - Budúcotýždňový zápas najvyššej španielskej futbalovej súťaže medzi Levante UD a Recreativom Huelva je vážne ohrozený. Hráči hosťujúceho Levante totiž oznámili, že vstúpia do dvojdňového štrajku, ak im nebudú uhradené doteraz nevyplatené mzdy. Kapitán tímu bojujúceho o udržanie v Primeria División Luis Rubiales uviedol, že kabína sa na tomto kroku jednomyseľne zhodla. Štrajk je ohlásený práve na víkend 26. - 27. apríla, zápas je na programe v nedeľu. "Takýto postup je legálny. Ešte to neznamená, že budeme štrajkovať. Chceme sa dohodnúť a týmto aktom sme stanovili časovú hranicu," povedal Rubiales pre El País.

Ak hráči Levante na stretnutie nenastúpia, Recreativo vyhrá kontumačne 3:0. Podľa denníka dlh na výplatách predstavuje 18 miliónov eur. Futbalisti už v priebehu februára hlásili, že majú problémy s nájomným vo svojich domoch, museli predať autá a zmrazili im bankové kontá.

Štrajk by mohol definitívne pochovať prvoligovú príslušnosť valencijského klubu, pretože je momentálne na chvoste tabuľky a ak túto nedeľu nezdolá Getafe a Recreativo zároveň vyhrá nad Zaragozou, jeho zostup bude spečatený už 5 kôl pred záverom súťaže.


Nachádzate sa tu:
Domov