Pištej hral už takmer bez bolesti. S Balážovou ovládli mix na turnaji v Taliansku

Barbora Balážová a Ľubomír Pištej.
Barbora Balážová a Ľubomír Pištej. (Autor: Facebook Slovenský stolnotenisový zväz)
TASR|17. dec 2023 o 09:08

Z turnajového triumfu sa tešili presne po roku.

BIELLA. Slovenskí stolní tenisti Ľubomír Pištej a Barbora Balážová triumfovali v miešanej štvorhre na turnaji WTT Feeder v talianskej Bielle.

Ako druhý nasadený pár si v sobotnom finále poradili so srbskou dvojicou Dimitrije Levajac, Izabela Lupulesková 3:1 na sety (6, -6, 9, 7).

Pištej dva mesiace netrénoval

"Takpovediac do roka a do dňa sme získali ďalší titul a som veľmi rád, že tento sa už bude počítať do rebríčka kvalifikácie na OH. Som po dlhodobom zranení a bol som prakticky dva mesiace bez tréningu, takže tento turnaj bol skôr skúška.

Po prvom zápase ma aspoň čiastočne prestalo bolieť chodidlo a mohol som hrať takmer bez bolesti," uviedol pre oficiálnu webstránku Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Pištej.

Ten s Balážovou získal víťaznú trofej presne pred rokom na turnaji WTT Feeder v americkom Fort Lauderdale a predtým v decembri 2019 na ITTF Challenge v kanadskom Markhame.

V tomto roku sa v mixe tešil v lete s Tatianou Kukuľkovou na WTT Feeder v českom Havířove.

Finále nebolo jednoduché

Slováci vyradili v 1. kole duo Mahdi Ahmadian z Tímu utečencov, Yat Poonová z Anglicka 3:0.

Vo štvrťfinále zdolali Grékov Georgiosa Stamatourosa s Malamateniou Papadimitriouovou z Grécka 3:2 a v semifinále pokorili ukrajinských reprezentantov Antona Limonova so Solomijou Bratejkovou 3:0.

"S Grékmi sme mohli vyhrať aj tie sety, ktoré sme prehrali. Viedli sme ľahko 2:0 a 9:7, následne 2:1 a 9:6. Našťastie, sme potom získali aspoň piaty set. Finále bolo ťažké. Srbi hrali naozaj dobre a ak by sme nepodali stopercentný výkon, tak by sa z triumfu tešili oni," priblížil Pištej.

Slovenský reprezentant vo dvojhre vyradil Rumuna Cristiana Pleteu (3:1) i Taliana Andreu Puppa (3:0), no v osemfinále nestačil na Noshada Alamiyana z Iránu (1:3).

"S dvojhrou som vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti veľmi spokojný, keďže náročný žreb v 1. kole som dokázal zvládnuť a porazil som bundesligistu Pleteu, následne aj kolegu z klubu Puppa. S Alamiyanom som po dobrom prvom sete mal problémy najmä na príjme. Celkovo to však bolo vydarené vystúpenie."

Slovenky to dotiahli do semifinále štvorhry

Okrem Pišteja prenikla medzi 16 najlepších singlistiek aj Balážová (Camila Arguellesová z Argentíny 3:0, Srbka Izabela Lupulesková 3:2), v osemfinále ju vyradila Sakura Moriová z Japonska (1:3).

Tatiana Kukuľková zdolala Zuzannu Wielgosovú z Poľska 3:2, ale v 2. kole prehrala s Chorvátkou Matejou Jegerovou 2:3.

Slovenky tvorili najvyššie nasadené duo v ženskej štvorhre, v ktorej prešli cez turecký pár Ece Haracová, Özge Yilmazová (3:0) a taliansku dvojicu Giorgia Piccolinová, Nicole Arliová (3:2, 20:18 v piatom sete) do semifinále, kde ich zastavili Poľky Katarzyna a Anna Wegrzynové (1:3).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Pištej hral už takmer bez bolesti. S Balážovou ovládli mix na turnaji v Taliansku