Stepan z NY Rangers pri premiére s hetrikom

SITA|10. okt 2010 o 12:24

Americký mladík Derek Stepan si lepší vstup do kolotoča zámorskej hokejovej NHL ani nemohol priať.

BUFFALO.

Dvadsaťročný center totiž vo svojom premiérovom zápase v profilige za tím New York Rangers zatienil aj omnoho známejších spoluhráčov Mariána Gáboríka či Alexandra Frolova. V súboji na ľade Buffala pri výhre "jazdcov“ 6:3 dosiahol hetrik a stal sa len štvrtým hráčom v histórii NHL, ktorému sa to pri svojej premiére podarilo.

V minulosti sa podobným kúskom prezentovali Alex Smart z Montrealu (14. januára 1943), Réal Cloutier z Québecu (10. októbra 1979) a Fabian Brunnström z Dallasu (15. októbra 2008).

"Ani vo sne by sa mi o niečom takomto nezdalo. Chcete hrať v NHL, potom však prídete a podarí sa vám takýto kúsok. Bola to zábavná noc," uviedol Derek Stepan, ktorý ako kapitán priviedol americkú juniorskú reprezentáciu k zlatým medailám na ostatných MS hráčov do 20 rokov.

Stepan otvoril svoj gólový účet v profilige už v 11. min, ďalšie presné zásahy pridal v poslednej päťminútovke druhej tretiny. Dvadsaťročný hokejista sa do prvého tímu Rangers dostal vďaka zraneniam Chrisa Druryho a Václava Prospala. V predchádzajúcich dvoch sezónach hrával Stepan vo vysokoškolskej súťaži za tím University of Wisconsin. Spolu tam absolvoval 81 duelov s bilanciou 21 gólov a 66 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stepan z NY Rangers pri premiére s hetrikom