Slovensko má v nominácii aj nováčika. Tarkovič: Potrebovali sme klasickú deviatku

TASR|28. sep 2021 o 12:12

Tréner Štefan Tarkovič nepredpokladá, že Rusi budú mať z nášho tímu komplex.

BRATISLAVA. Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič zverejnil nomináciu slovenských futbalistov na októbrové stretnutia kvalifikácie na MS vo futbale 2022.

Slováci nastúpia najskôr proti Rusom 8. októbra a následne 11. októbra proti Chorvátom.

Ladislav Almási z Baníka Ostrava je jediný úplný nováčik v A-tíme. Má iba 22 rokov. "V Česku sa mu darí, potrebovali sme klasickú ´deviatku´, aj čo sa týka stavby tela," povedal Tarkovič.

Tréner na post podhrotovej "desiatky" počíta aj s navrátilcom do národného mužstva Rusnákom: "Vidím ho ako alternatívu, pravidelne hráva v USA, má aj streleckú formu. Marek Hamšík sa pod mojím vedením posunul v stredovej formácii nižšie.

Dva a pol mesiaca hráva zápasy v krátkych časových intervaloch a hráva ich celé. Teší ma, že je v dobrom zdravotnom stave."

Otázny je zdravotný stav stredopoliara Stanislava Lobotku z SSC Neapol. Jeho stav bude ešte konzultovať s tímovým lekárom.

"Chceli by sme dodržať kontinuitu zo septembra, zápasy mali z môjho pohľadu dobrú úroveň. Všetci hráči, ktorí chýbajú v porovnaní s predchádzajúcim asociačným termínom, absentujú z dôvodu zranení.

Do nominácie pribudlo šesť nových hráčov. Dôvody vyššieho počtu nominovaných hráčov sú dva, ide o dvojzápas vonku, cestujeme do Ruska a odtiaľ rovno do Chorvátska. V nominácii máme šiestich hráčov so žltými kartami.

V Rusku očakávame ťažký duel a žlté karty môžu mať vplyv na tvorbu zostavy v Chorvátsku. Zhoršuje sa aj situácia s koronavírusom, keby sme chceli donominovať na druhé stretnutie, mohlo by to byť komplikované," dodal Tarkovič.

Slováci v septembri podľahli Chorvátom 0:1, Rusov však v úvodnom vzájomnom súboji v domácom prostredí zdolali 2:1.

Na záverečný turnaj do Kataru postúpi priamo jedine víťaz skupiny, mužstvo na druhom mieste zabojuje v baráži: "Verím, že s hráčmi urobíme maximum, aby sme aj po tomto dvojzápase boli v hre o postup na MS.

Tento zraz môže rozhodnúť. Nemyslím si, že Rusi z nás budú mať komplex, každý zápas má vlastnú históriu. Majú nového trénera, absolvovali vydarený september, získali sedem bodov. My sme toľko bodov nezískali, ale posunuli sme sa herne. Bude to ťažké, hráme proti tímom na prvých dvoch priečkach v tabuľke."

Tabuľka - skupina H

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Slovensko má v nominácii aj nováčika. Tarkovič: Potrebovali sme klasickú deviatku