Neapol vysoko vyhral, tréner sa však hneval. Na výkon aj na Mertensa

Dries Mertens (vľavo) strieľa jeden z gólov Neapola do siete Empoli.
Dries Mertens (vľavo) strieľa jeden z gólov Neapola do siete Empoli. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. nov 2018 o 10:56

Neapol v piatok zdolal v lige Empoli 5:1.

NEAPOL. Belgický útočník Dries Mertens bol v piatok ústrednou postavou SSC Neapol. Hetrikom režíroval triumf svojho tímu v 11. kole talianskej Serie A.

Po výsledku 5:1 proti Empoli poskočil SSC Neapol pred víkendom na druhé miesto neúplnej tabuľky.

Slovenskí legionári Marek Hamšík (SSC) a Samuel Mráz (Empoli) sa do hry nedostali.

"Cítim sa v tomto období výborne. Ako tím hráme pekný futbal a proti Empoli sme udreli v správnych chvíľach. Hetrik som dal aj v uplynulých dvoch sezónach a som rád, že už ho mám na konte aj v tejto," povedal po zápase Mertens.

Mertens má momentálne na konte sedem ligových gólov, rovnako ako jeho spoluhráč Lorenzo Insigne a Cristiano Ronaldo z turínskeho Juventusu.

Na čele kanonierov je Poliak Krzysztof Piatek z FC Janov (9).

Ancelotti: Som viac nahnevaný ako nadšený

Pod triumf SSC sa podpísali gólovo aj Insigne a striedajúci Arkadiusz Milik. Jediný gól hostí strelil v druhom polčase Francesco Caputo.

Neapol stráca na Juventus aktuálne tri body, úradujúceho majstra však ešte v sobotu čaká domáci duel s Cagliari. Empoli je momentálne až tretie od konca, jedinú výhru si pripísalo ešte v auguste v úvodnom kole.

Nahnevaný som bol aj na Mertensa, pretože bol na krídle a kričal som mu, že keď chce dávať góly, nech ide viac do stredu. A odpovedal mi, že asistencie sú tiež dôležité.


Carlo Ancelotti, tréner SSC Neapol

"V útoku sme boli smrtiaci," chválil efektivitu svojich zverencov kouč Carlo Ancelotti, no s výkonom už bol spokojný menej.

"Viac som nahnevaný ako nadšený z jasného víťazstva. Výsledok naznačuje, že sme odohrali skvelý zápas, no Empoli hralo lepšie ako my. Až do gólu na 4:1 sme sa museli obávať. Proti AS Rím sme hrali veľmi dobre, no iba sme remizovali a dnes vyhráme takýmto rozdielom," hovoril Ancelotti.

"Nahnevaný som bol aj na Mertensa, pretože bol na krídle a kričal som mu, že keď chce dávať góly, nech ide viac do stredu. A odpovedal mi, že asistencie sú tiež dôležité. Napokon dal tri góly a mal aj jednu gólovú prihrávku."

Dries Mertens (vpravo) strieľa jeden zo svojich gólov.
Dries Mertens (vpravo) strieľa jeden zo svojich gólov. (Autor: TASR/AP)

V Lige majstrov čaká na Neapol PSG

Neapolu vyšla generálka na utorňajší dôležitý zápas Ligy majstrov doma proti Parížu St. Germain, v zostave preto pred ním prišlo k viacerým zmenám.

"Nikdy predtým som nemal k dispozícii taký široký a vyrovnaný káder, takže môžem meniť zostavu bez výraznejšieho rozdielu v jej kvalite. Pravdou ale je, že Insigneho a Mertensa je ťažké zo zostavy vynechať," dodal Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol vysoko vyhral, tréner sa však hneval. Na výkon aj na Mertensa