SR "21" podľahla rovesníkom z Ruska 1:3

SITA|2. jún 2007 o 19:52

PREŠOV 2. júna (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nestačila v sobotňajšom medzištátnom priateľskom stretnutí v Prešove na štadióne Tatrana ...

PREŠOV 2. júna (SITA) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov nestačila v sobotňajšom medzištátnom priateľskom stretnutí v Prešove na štadióne Tatrana na rovesníkov z Ruska, ktorým podľahla 1:3 (1:2). O jediný presný zásah zverencov trénera Jozefa Barmoša sa postaral v 45. min z pokutového kopu stredopoliar Matej Ižvolt. Od tohto momentu dohrávali Rusi len s desiatimi hráčmi. Za faul predchádzajúci jedenástke videl červenú kartu gólman hostí Šunin, ktorý podrazil prenikajúceho útočníka SR Pavla Jurča, no aj napriek tomu boli naďalej lepším tímom a napokon zaslúžene zvíťazili.

Mladých Slovákov čaká už v utorok 5. 6. druhý júnový prípravný zápas, keď v Norwichi nastúpia proti nesmierne silnej anglickej "dvadsaťjednotke" pripravujúcej sa na finálový turnaj ME v Holandsku (10. - 23. júna 2007). Pre "Barmošovcov" sú tieto dva duely spolu s augustovým medzištátnym priateľským stretnutím proti rumunským rovesníkom poslednou prípravou pred začiatkom kvalifikácie ME 2009 hráčov do 21 rokov, ktorú Slovensko odštartuje v septembri domácim dvojzápasom proti Islandu (7. 9.) a Rakúsku (11. 9.).


Výsledok:

  • Slovensko "21" - Rusko "21" 1:3 (1:2)

Góly: 45. Ižvolt (z 11 m) - 9. Lučenko, 24. Taranov, 52. Fajzulin, ČK: 44. Šunin (Rusko), rozhodoval: István Vád (Maď.), 2165 divákov


Zostava SR "21": Kamenár - Pekarík, J. Maslo, Karlík (46. Majtán), Jonáš - Ižvolt (76. Viskup), Lišivka (46. Grendel), Opiela (87. L. Bakoš), Patrik Mráz - Jendrišek (67. Augustín), Pavol Jurčo (67. Z. Harsányi)


Jozef Barmoš (tréner reprezentácie SR "21"): "Predovšetkým z pohľadu defenzívnej fázy sme odohrali veľmi slabý zápas. Množili sa nedorozumenia medzi jednotlivými obrancami či brankárom, zadné rady boli absolútne nekompaktné. Na druhej strane sme si vypracovali aj niekoľko gólových príležitostí, v zakončení sme však príliš váhali. Väčšina hráčov výrazne zaostala za očakávaním. Naopak, súper bol efektívny, využil takmer každé naše zaváhanie. V druhom polčase sme dúfali, že to aj vzhľadom na početnú výhodu dokážeme otočiť, prišiel však rýchly protiútok, tretí gól a potom sme sa už z toho nevedeli spamätať. Teraz je na programe regenerácia, večera a zajtra po raňajkách presun do Senca. Tam sa budeme okrem tréningu venovať aj videorozboru zápasu s Rusmi, aby hráči presne vedeli, čo robili zle. Musia si vstúpiť do svedomia, pretože v utorok nás čaká ešte oveľa náročnejšie stretnutie. Už pred nomináciou nám pre zranenia vypadli viacerí defenzívni hráči, čo sa v tomto dueli výrazne prejavilo."

Nachádzate sa tu:
Domov