Športový riaditeľ Fribourgu: Réway skvelo zapadne do tímu

(Autor: Facebook)
SITA|18. nov 2015 o 19:21

Spoznal ho v Montreale, ktorý ho draftoval pred dvoma rokmi. Teraz športový riaditeľ klubu HC Fribourg-Gottéron angažoval Martina Réwaya do svojho tímu.

FRIBOURG. Športový riaditeľ klubu Christian Dubé je presvedčený, že slovenský hokejový reprezentant Martin Réway bude vítaným prírastkom v tíme HC Fribourg-Gottéron, s ktorým uzavrel zmluvu do konca sezóny 2015/2016.

"Domnievam sa, že skvele zapadne do ligy aj do nášho kvalitného tímu, ktorý sa snaží forsírovať rýchly hokej," uviedol v stredu podvečer pre agentúru SITA tridsaťosemročný Dubé.

"Dobre vieme o Martinových ofenzívnych kvalitách. Pochádzam z Kanady a spoznal som ho v Montreale, ktorý ho draftoval pred dvoma rokmi," dodal Dubé.

V drese New Yorku Rangers v minulosti absolvoval tridsaťtri zápasov v NHL.

Réway prestúpil do Fribourgu z pražskej Sparty v čase, keď mužstvo trápia zranenia Američana Grega Mauldina a Kanaďana Marca-Antoine Pouliota.

Aj takéto momenty predvádzal Martin Réway v Sparte Praha.

"Nevieme, kedy nám znova budú k dispozícii," priznal Dubé. "Ide o centra a krídlo a Martin dokáže nastúpiť na oboch týchto postoch. Takže ho podľa potreby plánujeme využiť v strede útoku aj na kraji."

Fribourg je spoločne s Zürichom aktuálne na čele najvyššej švajčiarskej súťaže NLA (obaja po 43 bodov). Tretí Zug má o dva zápasy a tri body menej.

Nad útokom na titul však v klube neuvažujú.

"V lige sú viaceré kvalitnejšie tímy. V uplynulej sezóne sme nepostúpili do play-off, pred dvoma rokmi sme boli vo finále. Teraz sa zameriavame na pozície od piateho do ôsmeho miesta," prezradil Christian Dubé.

Dvadsaťročný Martin Réway odštartoval sezónu v pražskej Sparte. V štrnástich zápasoch nazbieral pätnásť bodov (5+10). V októbri však pre nespokojnosť s herným vyťažením odmietol ďalej pokračovať a klub ho preradil do prvoligových Benátok nad Jizerou.

Neobchádza ho povesť problémového hráča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Športový riaditeľ Fribourgu: Réway skvelo zapadne do tímu