Cavendish je kráľom etáp. V Madride trvá záujem o Hancka (Sportnet podcast)

Mark Cavendish.
Mark Cavendish. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. júl 2024 o 08:50

Vypočujte si štvrtkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je štvrtok, 4. júl a v tento deň pred 20 rokmi Gréci šokujúco porazili domáce Portugalsko vo finále Majstrovstiev Európy vo futbale 2004 výsledkom 1:0.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Cavendish kráľom etapových víťazstiev

Britský cyklista Mark Cavendish triumfoval v stredajšej etape 111. ročníka Tour de France a zaknihoval rekordné 35. etapové víťazstvo na Tour. Víťazstvom prekonal fenomenálneho Belgičana Eddyho Merckxa, ktorý vyhral 34 etáp na Starej dáme.

Cavendish zdolal v špurte druhého Belgičana Jaspera Philipsena, tretí bol Nór Alexander Kristoff.

V piatej etape tohtoročnej tour s cieľom v Saint-Vulbas bol násilnejší, zdolal oveľa mladších súperov a v 39 rokoch sa dostal na čelo historickej tabuľky.

Peter Sagan Cavendishovi venoval strohé, no veľavravné vyjadrenie na sociálnej sieti Instagram: “Sir Mark Cavendish is the king”.

Viac k téme:

Kelemen s novou zmluvou

Druhým Slovákom so zmluvou v novom klube NHL sa stal Miloš Kelemen. Utah Hockey Club to oznámil na oficiálnych stránkach.

Kelemen sa s vedením organizácie dohodol na ročnej zmluve. Jej detaily zatiaľ nepoznáme, bude však dvojcestná.

Znova sa tak pokúsi preraziť v NHL. V uplynulých dvoch sezónach odohral v najlepšej súťaži sveta 24 duelov so ziskom gólu a asistencie.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Cavendish je kráľom etáp. V Madride trvá záujem o Hancka (Sportnet podcast)