Slovensko zbiera vo vodnom slalome jeden cenný kov za druhým. Všetko odštartoval Martikán (Sportnet podcast)

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pózuje s bronzovou medailou.
Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pózuje s bronzovou medailou. (Autor: TASR)
Sportnet|30. júl 2024 o 00:05

Vypočujte si utorkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je utorok, 30. júl, a v tento deň pred troma rokmi získal striebornú medailu vo vodnom slalome na OH 2020 v Tokiu Slovák Jakub Grigar.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Prvá slovenská medaila

Slovenský reprezentant Matej Beňuš získal pre Slovensko prvú medailu na olympijských hrách v Paríži 2024. Tridsaťšesťročný kanoista sa poučil z predchádzajúcich chýb a predviedol vynikajúcu jazdu bez chýb, čo mu stačilo na bronzovú medailu.

Do finále postúpil z jedenásteho miesta a na trať vyštartoval druhý v poradí. Beňuš pôsobil vo finálovej jazde istejšie ako v semifinále a ukázal bojovný prejav.

Úvodný úsek prešiel bez problémov. Na posledných olympijských hrách v Tokiu obsadil vo finále šieste miesto, predtým v Rio de Janeiro získal striebro.

Z víťazstva sa tešil domáci reprezentant Nicolas Gestin, ktorý predviedol suverénnu jazdu a v cieli mal náskok 5,48 sekundy na strieborného Adama Burgessa z Veľkej Británie. 

Slovensko si pripísalo vo vodnom slalome cenný kov na každých olympijských hrách. Všetko odštartoval Michal Martikán v Atlante 1996, kde získal fantastické zlato. Odvtedy si odniesol ďalšie štyri cenné kovy. Beňušovu reakciu nájdete v podcaste

Viac k téme:

Senzácia menom Tury

Richard Tury si svoje jazdy najskôr vizualizuje. Predstavuje si, ako robí triky. Pripravuje sa na to. V Paríži pri svojej premiére na OH 2024 v sketbordingu v disciplíne street vybojoval 5. miesto. 

V nej pretekári predvádzajú skoky a triky na rôznych prekážkach. Od medaily ho delilo 5,4 bodu. Pred poslednou sériou bol dokonca štvrtý, nakoniec ho preskočil neskorší olympijský víťaz.

Piata priečka je pre Turyho nad očakávania. Vo finále bol jediným Európanom a najstarším z ôsmich účastníkov.

Tridsaťjedenročný Košičan je unikát, keďže sa mu to podarilo napriek tomu, že na Slovensku prakticky neexistuje kvalitný skejt park a svetová špička jazdí v Amerike a v Japonsku.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovensko zbiera vo vodnom slalome jeden cenný kov za druhým. Všetko odštartoval Martikán (Sportnet podcast)