Kucka o dohode s Rumunmi: Nič nepodpíšem! Slovensko má mizernú bilanciu (Sportnet podcast)

Na snímke slovenskí reprezentanti, zľava Juraj Kucka a Milan Škriniar.
Na snímke slovenskí reprezentanti, zľava Juraj Kucka a Milan Škriniar. (Autor: TASR)
Sportnet|26. jún 2024 o 07:48

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 26. jún, a v tento deň oslavuje svoje 42. narodeniny elitný slovenský motocyklista Štefan Svitko.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Rakúšania prekvapili

Rakúsky zázrak v Berlíne. Futbalisti Rakúska včera zvíťazili v zápase skupiny D na EURO 2024 (ME vo futbale) s Holandskom 3:2.

V pútavom ofenzívnom zápase rozhodol o triumfe v 80. minúte Marcel Sabitzer.

Holanďania mali už pred stretnutím istý postup, do vyraďovacej fázy idú napokon z tretej priečky.

Rakúšania dosiahli druhé víťazstvo na EURO 2024 v Nemecku a so šiestimi bodmi sa vyšvihli z tretej priečky až na čelo D-skupiny, keď predbehli aj Francúzov. Tí totižto len remizovali s Poľskom 1:1.

Holanďania sa ale prebojovali do osemfinále, keďže v tabuľke tretích tímov skončia minimálne pred Maďarskom (3 b.) a Chorvátskom (2).

Viac k téme:

Kucka nič nepodpíše

Slovenskí futbalisti odohrajú dnes 26. júna o 18.00 h svoj posledný zápas v skupine E na EURO 2024 (ME vo futbale), keď vyzvú Rumunsko.

Stretnutie hostí Waldstadion vo Frankfurte nad Mohanom, na ktorom hrá svoje domáce zápasy Eintracht Frankfurt.

Pred týmto duelom vám ponúkame niekoľko štatistík a faktov. Stredajší duel bude kľúčový pre oba tímy. Ak sa v ňom zrodí remíza, tak si obe reprezentácie zaistia postup do osemfinále.

Slovensko a Rumunsko sa v súťažnom zápase stretnú vôbec prvýkrát v 21. storočí, keďže po roku 2000 sa stretávali iba v rámci prípravy.

Celkovo Slovensko v ére samostatnosti nastúpilo proti Rumunsku osemkrát. Zo slovenského pohľadu ide aj poriadne negatívnu vzájomnú bilanciu: žiadna výhra, štyri remízy a štyri prehry s negatívnym skóre 7:15.

Posledný vzájomný zápas sa odohral ešte 14. augusta 2013, keď sa v príprave zrodila remíza 1:1.

Keď sa Juraja Kucku jeden z novinárov spýtal na margo nejakej tajnej dohody, slovenský futbalista odpovedal: „Či by som podpísal vopred remízu? Nie, nič nepodpíšem! Ideme bojovať o víťazstvo.”

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Kucka o dohode s Rumunmi: Nič nepodpíšem! Slovensko má mizernú bilanciu (Sportnet podcast)