Doma vieme byť lepší, sériu môžeme vyrovnať, tvrdí po prehrách s Michalovcami Zuzin (Sportnet podcast)

Radosť hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce po góle v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen
Radosť hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce po góle v prvom zápase štvrťfinále play off Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen (Autor: TASR)
Sportnet|22. mar 2024 o 00:30

Vypočujte si piatkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je piatok, 22. marec, a v tento deň oslavuje svoje 25. narodeniny motoristický pretekár a syn legendárneho Michaela Schumachera, Mick.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Zuzin verí v domácu výhodu

Hokejisti Michaloviec si aj v druhom štvrťfinálovom zápase v sérii jednoducho poradili so Zvolenom, a aj tentokrát mu nadelili päť gólov, pričom raz inkasovali. Za “líšky” sa dvakrát presadil Santos a raz Drgoň, Macejko a Valach.

Za “rytierov” skóroval iba Zuzin, ktorý duel hodnotil takto: “Dostali sme góly po našich chybách, ťažko sa to hodnotí. Chceme sa ale pozerať dopredu, čakajú nás dva zápasy doma, kde hráme lepšie,” povedal pred novinármi.

Michalovčania tak v sérii vedú 2:0 na zápasy. V druhej štvrťfinálovej sérii sa zrodila zápasová remíza 1:1, keď Nitra uspela na ľade v Poprade výsledkom 5:1. Za domácich “kamzíkov” skóroval len Dmowski, zatiaľ čo za “corgoňov” piati strelci Gill, Bubela, Gajdoš, Okoličány a Lacka. Hodnotenie asistenta trénera Nitry Ivana Švarného nájdete v podcaste.

Dnes sa pokračuje o 18. hodine sériami medzi Banskou Bystricou a Spišskou Novou Vsou a Slovanom Bratislava s Košicami.

Viac k téme:

Rusi na olympiáde? Urážka ukrajinských športovcov

Rada Európy v stredu vyzvala na zákaz účasti ruských a bieloruských športovcov na tohtoročných olympijských hrách v Paríži.

Podľa predsedu parlamentného zhromaždenia Rady Európy Theodorosa Rousopoulosa by bolo "urážkou ukrajinských športovcov", ak by pod piatimi kruhmi museli čeliť konkurentom z týchto dvoch krajín.

Keď sa ho spýtali, prečo, odpovedal: "Pretože ich účasť by bola urážkou ukrajinských športovcov, z ktorých niektorí zomreli na následky vojny a väčšina z nich nemôže poriadne trénovať z dôvodu zničenej športovej infraštruktúry."

Dodal, že akékoľvek víťazstvo týchto športovcov, dokonca aj pod neutrálnou vlajkou, by sa mohlo oslavovať a použiť ako nástroj propagandy na vytvorenie príbehu o prijatí a normalizácii, ktorý bagatelizuje závažnosť činov ruskej a bieloruskej vlády.

Tvrdí tiež, že ho mrzí rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorý nebol pevný vo svojich zásadách, podľahol tlaku a umožnil Rusom a Bielorusom štart pod neutrálnym štatútom.

Viac k téme:

Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Doma vieme byť lepší, sériu môžeme vyrovnať, tvrdí po prehrách s Michalovcami Zuzin (Sportnet podcast)