Polievka? Odišlo nám dvadsať gólov, vraví tréner. Situácia na trhu je zlá (Sportnet podcast)

Róbert Polievka a Timotej Záhumenský (MFK Dukla Banská Bystrica).
Róbert Polievka a Timotej Záhumenský (MFK Dukla Banská Bystrica). (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Sportnet|19. jún 2024 o 07:30

Vypočujte si stredajšiu časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je streda, 19. jún, a v tento deň oslavuje svoje 46. narodeniny bývalá basketbalová hviezda Dallasu Mavericks v NBA Dirk Nowitzki. 

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Suslov varuje pred Ukrajinou

Prvý hrací deň E-skupiny na futbalových ME v Nemecku priniesol dva nečakané výsledky. Rumuni najprv zdolali Ukrajinu rozdielom triedy 3:0 a neskôr šokovali Slováci víťazstvom 1:0 nad favorizovaným Belgickom.

Pre národný tím balkánskej krajiny to bolo prvé víťazstvo na majstrovstvách Európy od roku 2000.

Tento vývoj komplikuje dianie v skupine a podľa Tomáša Suslova podčiarkuje fakt, že tri body nezaručujú Slovákom zatiaľ nič ohľadom postupu do vyraďovacej fázy.

"Poviem pravdu, prekvapil ma druhý zápas. Nečakal som, že sa to skončí rozdielom triedy. Myslím si, že táto skupina bude ešte veľmi zamotaná," uviedol Suslov na utorkovej tlačovej konferencii.

"Určite, vieme, že tri body nám stačiť nebudú. Máme však dosť skúsených hráčov, aby sme sa na to pripravili. Včera sme sa už bavili o tom, že nemôžeme nič podceniť, keďže ešte nemáme postup. Nastavenie je dobré," povedal Suslov.

Viac k téme:

Slovan a Ružomberok spoznali súperov v Európe

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v 1. predkole Ligy majstrov 2024/2025 stretnú s tímom FC Struga zo Severného Macedónska.

Rozhodol o tom utorňajší žreb vo švajčiarskom Nyone. Termíny úvodných zápasov sú 9. a 10. júla a odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 16. a 17. júla.

Slovan sa v úvodnom dueli predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera. Slovan bol pred žrebom medzi nasadenými tímami s najväčším koeficientom spomedzi všetkých klubov v tejto fáze.

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého predkola, zdolané tímy budú hrať v druhom a treťom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL).

Futbalisti MFK Ružomberok zasa nastúpia v 1. predkole Európskej ligy (EL) proti FC Tobol Kostanaj z Kazachstanu.

Úvodné zápasy sú na programe 11. júla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 18. júla. Ružomberok sa v úvodnom stretnutí predstaví doma, odvetu odohrá na ihrisku súpera.

Víťazi prvého predkola postúpia do druhého, zdolané tímy budú hrať v druhom predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL).

V ňom už figurujú dvaja slovenskí zástupcovia FC Spartak Trnava a FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorí sa dozvedia mená súperov dnes.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Polievka? Odišlo nám dvadsať gólov, vraví tréner. Situácia na trhu je zlá (Sportnet podcast)