Slovensko zažilo najmenej úspešné OH. Sypať peniaze do športu nepomôže (Sportnet podcast)

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pózuje s bronzovou medailou.
Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pózuje s bronzovou medailou. (Autor: TASR)
Sportnet|12. aug 2024 o 07:15

Vypočujte si pondelkovú časť denného športového podcastu portálu Sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa udialo v športovom svete.

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

BRATISLAVA. Je pondelok, 12. august, a v tento deň pred šestnástimi rokmi získal Michal Martikán zlatú medailu vo vodnom slalome na OH v Pekingu.

Vypočujte si Sportnet novinky, ranný športový podcast portálu sportnet.sk, v ktorom si zhrnieme to najdôležitejšie, čo sa v športovom svete stalo.

Pokorené minimum z Atlanty

Dovedna 27 štartujúcich športovcov, jedna bronzová medaila kanoistu Mateja Beňuša a ďalších 11 umiestnení v TOP 10.

Taká je reč čísel v súvislosti s účinkovaním Slovákov na olympijských hrách v Paríži.

Pri pohľade na cenné kovy ide o najmenej úspešné OH v ére samostatnosti, doterajším minimom boli tri medaily z OH 1996 v Atlante (1-1-1).

Je potrebné spomenúť aj to, že vzhľadom na náročné kvalifikačné kritériá je stále ťažšie sa dostať pod päť kruhov a pre viacero Slovákov bol veľký úspech už len to, že sa prebojovali do Paríža.

Generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Jozef Liba sa však spolieha na pomoc Ministerstva cestovného ruchu a športu.

Viac k téme:

Alžírska boxerka si povedala dosť

Olympijská víťazka v boxe Alžírčanka Imane Khelifová podala počas olympijských hier vo Francúzsku právnu sťažnosť za "online" obťažovanie po spŕške neoprávnenej kritiky a nepravdivých tvrdení o jej pohlaví.

Uviedol to v nedeľu jej právnik Nabil Boudi.

Khelifová získala zlatú medailu v ženskej welterovej váhe, čím sa stala hrdinkou v rodnom Alžírsku a pritiahla globálnu pozornosť na ženský box.

Pre svoje mužské črty však vzbudila pozornosť neprajníkov a hejterov, ktorí ju verejne kritizovali za to, že súťažila v ženskej kategórii.

Sťažnosť bola podaná v piatok špeciálnej jednotke parížskej prokuratúry pre boj proti nenávistným prejavom v "online" priestore.

Viac k téme:

Sportnet Sportnet podcast vychádza každý pracovný deň. Vypočuť si ho môžete aj na: Spotify Apple Google

Nachádzate sa tu:
Sidemenu»Podcasty»Slovensko zažilo najmenej úspešné OH. Sypať peniaze do športu nepomôže (Sportnet podcast)