Sporting Braga nestačil doma na menovca z Lisabonu

SITA|2. sep 2008 o 12:28

BRAGA 2. septembra (SITA) - Takmer rovnako si počas víkendu počínali v domácich súťažiach úradujúci slovenský futbalový majster Artmedia Petržalka a portugalský klub Sporting Braga, teda súperi, ktorí ...

BRAGA 2. septembra (SITA) - Takmer rovnako si počas víkendu počínali v domácich súťažiach úradujúci slovenský futbalový majster Artmedia Petržalka a portugalský klub Sporting Braga, teda súperi, ktorí sa stretnú v 1. kole hlavnej fázy Pohára UEFA 2008/09. Zatiaľ čo zverenci trénera Michala Hippa, pre ktorého to bola na lavičke Artmedie obnovená premiéra v pozícii hlavného kouča, prehrali na ihrisku Ružomberka 0:2, Braga nestačila na domácom AXA štadióne na menovca z Lisabonu (0:1). O jediný gól duelu sa už v 3. min postaral kanonier hostí Hélder Postiga, v ďalšom priebehu už ani jeden z gólmanov nemusel vyťahovať loptu zo siete. Zverenci 54-ročného trénera Jorgeho Jesusa sú po dvoch odohratých kolách na 7. priečke tabuľky bwinLigy so ziskom troch bodov, ktoré "zarobili" víťazstvom 2:0 na trávniku Pacosu Ferreira v úvodnom kole.

V základnej zostave "arcibiskupov", ktorí skončili v minulej sezóne na 7. mieste, sa objavilo až sedem legionárov. Štyroch Portugalčanov dopĺňali na ihrisku traja Brazílčania a po jednom hráčovi z Peru, Uruguaja, Kamerunu a Rakúska.

Prvý zápas 1. kola hlavnej fázy Pohára UEFA 2008/09 medzi Sportingom Braga a Artmediou Petržalka by sa mal uskutočniť vo štvrtok 18. septembra na Iberskom polostrove, odveta potom o dva týždne neskôr, vo štvrtok 2. októbra pravdepodobne na bratislavskom Tehelnom poli.


Výsledok:

Sporting Braga - Sporting Lisabon 0:1 (0:1)

Gól: 3. Hélder Postiga, ČK: 83. Joao Pereira (Braga)


Zostava Sportingu Braga: Eduardo - Joao Pereira, A. Rodríguez, Moisés, Evaldo - Alan, Frechaut, Luís Aguiar (66. Mossoró), Matheus (56. César Peixoto) - Meyong Ze (66. Renteria), Linz.


Nachádzate sa tu:
Domov