Sporting Braga najúspešnejším účastníkom Intertoto Cupu 2008

SITA|4. mar 2009 o 11:00

Portugalský tím SC Sporting Braga sa stal najúspešnejším klubom, ktorý účinkoval v letnej európskej futbalovej pohárovej súťaži UEFA-Intertoto Cup 2008.

BRAGA. Zverenci Jorgeho Jesusa boli jedným z 11 mužstiev, ktoré si v júni a júli minulého roka vybojovali právo postupu z Intertoto Cupu do 2. predkola Pohára UEFA 2008/09 - okrem Bragy aj Aston Villa, Grasshoppers Zürich, IF Elfsborg, Deportivo La Coruňa, Rosenborg Trondheim, SC Vaslui, Sturm Graz, SSC Neapol, Stade Rennes a VfB Stuttgart. Do skupinovej fázy sa potom dokázalo prebojovať už len kvinteto Sporting, Aston Villa, Deportivo, VfB a Rosenborg, pričom okrem posledného menovaného klubu sa všetky zostávajúce dostali aj do jarného šestnásťfinále. Villania, La Coruňa aj Stuttgart v dvojzápasoch nestačili na svojich súperov a v osemfinále tohtosezónnej edície európskeho pohára č. 2 sa tak predstaví už len Sporting Braga. "Arcibiskupi" pritom na svojej ceste medzi 16 najlepších tímov Pohára UEFA 2008/09 vyradili v prvom kole hlavnej fázy slovenského majstra Artmediu Petržalka (výsledky 4:0 /d/ a 2:0 /v/).

Sporting Braga má šancu stať sa jediným tímom, ktorému by sa z Intertoto Cupu podarilo dôjsť až na samotný vrchol a získať druhú najprestížnejšiu klubovú pohárovú trofej na starom kontinente.

Európska futbalová únia (UEFA) sa totiž rozhodla od ročníka 2009/2010 pre reorganizáciu súťaží, Intertoto Cup tak napísal vlani svoju poslednú kapitolu. Zatiaľ najďalej to z tejto letnej pohárovej súťaže dotiahol v sezóne 1995/1996 francúzsky klub Girondins Bordeaux, ktorý stroskotal až vo finále.

Nachádzate sa tu:
Domov