Sparta je ideálny súper, aby sme sa odrazili, myslí si Ďuriš

(Autor: Facebook)
SITA|28. okt 2015 o 11:25

V poslednom týždni sa im príliš nedarilo - prehrali v domácej súťaži aj v zápase Európskej ligy. Na futbalistov Viktorie Plzeň čaká cez víkend Sparta Praha.

Hrajeme doma, chceme se opt o nae fanouky a Spartu spolen porazit, k Michal uri. Cel rozhovor zde:...

Posted by FC Viktoria Plzeň on 27. október 2015

PLZEŇ. Šlágrom 12. kola najvyššej českej súťaže Synot ligy bude nedeľňajší duel prvých dvoch mužstiev tabuľky medzi Viktoriou Plzeň a Spartou Praha.

Úradujúci český majster z Plzne aktuálne stráca z druhého miesta na svojho súpera tri body. Zverenci trénera Karla Krejčího, medzi ktorých patrí aj slovenské trio Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Michal Ďuriš, veria, že po dvoch prehrách (2:3 v EL s Rapidom Viedeň a 0:1 v lige v Brne, pozn.) im k triumfu nad úhlavným rivalom pomôže aj vypredaná Doosan Arena.

Plzeň naposledy prehrala v zápase Európskej ligy s Rapidom Viedeň.

"Na atmosféru v Plzni sa zakaždým veľmi teším. Teraz to možno bude trochu iné v tom, že zaplnený bude aj sektor pre hostí. My však budeme doma, chceme sa oprieť o našich fanúšikov a spoločne zdolať Spartu," vyhlásil pre oficiálnu plzenskú stránku slovenský zakončovateľ Michal Ďuriš.

"V posledných rokoch bývajú tieto duely veľmi vyhrotené. Sparta aj Plzeň sa držia na popredných priečkach, takže zápasy zvyknú byť atraktívnejšie pre nás hráčov aj fanúšikov," pokračoval.

"Posledné dva duely nám herne ani výsledkovo nevyšli. Paradoxne si však myslím, že práve Sparta je pre nás ideálny súper na to, aby sme sa opäť odrazili k úspešnému obdobiu."

duris_res.jpg

Michal Ďuriš (vľavo) bojuje o loptu v zápase proti Rapidu Viedeň s Christopherom Dibonom. FOTO - TASR/AP.

Ďuriša čaká mikrosúboj s kanonierom Sparty Davidom Lafatom. Obaja útočníci aktuálne vedú poradie strelcov Synot ligy s deviatimi gólmi.

"Toto vôbec neriešim. Pre médiá je to určite chytľavá téma, ale ja si vždy prajem, aby vyhralo naše mužstvo," zdôrazňuje Ďuriš.

"David je kanonier, neustále to potvrdzuje a Sparta sa naňho môže spoľahnúť. Verím, že máme dostatočnú kvalitu na to, aby sme ho dokázali ustrážiť. Stretnutie môže rozhodnúť každá chyba. Dúfam, že ich urobíme menej ako súper."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Sparta je ideálny súper, aby sme sa odrazili, myslí si Ďuriš