Sparta do Hongkongu bez Kisela, Hada a Kóňu

SITA|21. jan 2009 o 13:43

Najslávnejší český futbalový klub AC Sparta Praha odlieta vo štvrtok 22. januára na prípravný turnaj do Hongkongu bez trojice slovenský hráčov.

PRAHA. Na palube lietadla smerujúceho na východ nebudú obranca Marián Had a stredopoliari Karol Kisel a Tomáš Kóňa. Organizátor podujatia uhradí náklady len pre tridsaťčlennú výpravu a medzi "vyvolenou" dvadsiatkou futbalistov (osemnásť hráčov do poľa a dvaja brankári) sa budú z početnej slovenskej enklávy pôsobiacej na Letnej nachádzať gólman Matúš Kozáčik, záložník Igor Žofčák a čerstvá posila Sparty, stredopoliar Juraj Kucka. Túto informáciu priniesla oficiálna internetová stránka Sparty. Aj keď zúženie kádra je len dočasné, keďže na nasledujúce sústredenie začiatkom februára do španielskej Malagy odcestuje početnejší tím, kormidelník "rudých" Jozef Chovanec týmto krokom naznačil, na koho sa bude spoliehať v jarnej časti Gambrinus ligy 2008/09.

Okrem spomínanej trojice Kisel, Had a Kóňa zostanú "doma" aj Petr Voříšek, Libor Došek, Nejc Pečnik a brankári Milan Švenger a Tomáš Grigar.

Nachádzate sa tu:
Domov