Slávny španielsky futbalový brankár Iker Casillas prekonal infarkt

Iker Casillas.
Iker Casillas. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|1. máj 2019 o 17:22

Momentálne pôsobí v FC Porto.

PORTO. Bývalý brankár španielskej futbalovej reprezentácie Iker Casillas prekonal infarkt. "Jeho stav je stabilizovaný," cituje agentúra APA z vyhlásenia jeho zamestnávateľa, portugalského klubu FC Porto.

Podľa medializovaných informácií postihla jedného z najúspešnejších gólmanov histórie nevoľnosť na tréningu.

Tridsaťsedemročného majstra sveta z roku 2010 a európskeho šampióna z rokov 2008 a 2012 previezli do nemocnice, kde lekári vykonali "malý chirurgický zákrok".

Španiel získal s Realom Madrid trikrát trofej v Lige majstrov a päť národných titulov.

"Všetko je pod kontrolou. Mal som veľký strach, ale všetko sa dostáva do normálu. Veľká vďaka všetkým za podporu a mnoho lásky," napísal Casillas na twitteri a pripojil aj fotografiu z nemocničného lôžka.

Množstvo klubov a hráčov z celého sveta mu zaslalo priania skorého uzdravenia.

"Real Madrid vyjadruje nášmu milému kapitánovi plnú podporu. Iker Casillas nám ukázal, ako sa popasovať s neuveriteľnými výzvami kariéry a získať úspechy pre náš klub. Ukázal nám, že vzdávanie sa nemá miesto v našom štýle života a to, že zostať silným v najťažších okamihoch je jedinou cestou k víťazstvu," napísalo vedenie Realu.

V tejto chvíli nie je známe, ako dlho bude Casillas mimo hry. Gólman má s Portom podpísanú zmluvu do konca sezóny 2019/2020 s opciou na ďalší rok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Slávny španielsky futbalový brankár Iker Casillas prekonal infarkt