Španielska konzistencia nepozná hranice. Je za tým množstvo úsilia, tvrdí tréner

Lauri Markkanen a Juancho Hernangómez
Lauri Markkanen a Juancho Hernangómez (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|14. sep 2022 o 07:40 (aktualizované 14. sep 2022 o 19:17)

Španielsky basketbal si pripisuje úspech za úspechom.

BERLÍN. Španielski basketbalisti sa dostali po jedenásty raz v sérii do semifinále ME v basketbale. Naposledy sa do najlepšej štvorky turnaja neprebojovali v roku 1997. Španieli vtedy podľahli vo štvrťfinále Rusku.

V dueli o postup do semifinále tohtoročného šampionátu zdolali Fínov 100:90.

Po tom, ako Španielsko v druhej polovici úvodnej štvrtiny nestíhalo s jednoduchou a rýchlou hrou súpera, prehrávalo už na začiatku druhej desaťminútovky o pätnásť bodov.

Náš prvý polčas bol naozaj zlý, ale v druhom sme to už boli my,” povedal na tlačovej konferencii po zápase Španiel Willy Hernangómez.

Fíni mali v zápase aj napriek prehre 55-percentnú úspešnosť streľby z poľa a 41-percentnú úspešnosť spoza trojkového oblúka.

Do polčasovej prestávky šli Španieli s deväťbodovým deficitom, netrvalo dlho a v tretej štvrtine dokázali skóre otočiť vo svoj prospech.

Je pôsobivé, ako sa vrátili do zápasu a my sme im nevedeli odpovedať. Nevzdali sme sa a som hrdý aj na svojich hráčov,” vravel tréner Fínska Lassi Tuovi.

Španieli vo štvrťfinálovom dueli stratili iba deväť lôpt, Fíni až devätnásť.

Bodovo najviac zažiaril starší z bratov Hernangómezovcov Willy. Ten v zápase dosiahol 27 bodov pri streľbe 10/13 z poľa, za necelých 25 minút hry na palubovke. 

„Fínsko odviedlo neuveriteľnú prácu počas turnaja, bola to tvrdá bitka," uviedol.

VIDEO: Zostrih akcii Willyho Hernangómeza proti Fínsku

Fernández hrá akoby mal osemnásť

Na turnaji je Hernangómez najpresnejším strelcom s 68,6-percentnou úspešnosťou streľby. V priemere dosahuje na turnaji 17,9 bodu na zápas.

Herne a srdcom však v zápase zažiaril 37-ročný kapitán Španielov a dvojnásobný víťaz Euroligy s Realom Madrid Rudy Fernández. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Španielska konzistencia nepozná hranice. Je za tým množstvo úsilia, tvrdí tréner