Španieli pred finále Davisovho pohára v problémoch

Po Rafaelovi Nadalovi nebude vo finále Davisovho pohára štartovať ani Tommy Robredo.
Po Rafaelovi Nadalovi nebude vo finále Davisovho pohára štartovať ani Tommy Robredo. (Autor: SITA AP)
SITA|11. nov 2008 o 11:50

Tommy Robredo rozhodne odmietol možnosť, že by nahradil zraneného Rafaela Nadala v španielskom tíme.

MADRID. Tommy Robredo rozhodne odmietol možnosť, že by nahradil zraneného Rafaela Nadala v španielskom tíme, ktorý nastúpi 21. - 23. novembra v Mar del Plata na finále Davisovho pohára 2008 proti domácim tenistom Argentíny. Interná španielska päťka singlového rebríčka nie je pripravená nastúpiť na zápas takéhoto významu a zaskočiť za lídra svetového poradia. "Už 12 dní som nič nerobil. Prekvapilo by ma, keby ma nominovali, ale musel by som povedať nie. Nejde o to, že by som nechcel, ale bolo by to šialené, pretože nemám družstvu čo ponúknuť," reagoval na takýto scenár záveru sezóny Robredo.

Rafael Nadal v pondelok definitívne vylúčil účasť vo finálovom zápase, z hry ho vyradili problémy s pravým kolenom. Kapitán výberu z Pyrenejského polostrova Emilio Sánchez-Vicario musí zverejniť predbežnú nomináciu najneskôr v utorok 11. novembra. Pred žrebom (20. novembra) môže urobiť ešte dve zmeny.

Hostia ešte stále majú k dispozícii siedmich hráčov z hornej päťdesiatky. Najvyššie z nich figurujú David Ferrer (12.), Fernando Verdasco (16.), Nicolas Almagro (19.) a Robredo (21.), ale bez šance na účasť nie sú ani Feliciano López (31.), skúsený Carlos Moya (42.), prípadne Albert Montanes (46.) či niekdajší prvý muž počítačového poradia Juan Carlos Ferrero (55.). Podľa španielskych médií budú zostavu tvoriť Ferrer, López, Verdasco a jeden z tria Robredo, Almagro, Marcel Granollers (56.). V prípade posledného spomenutého ide o účastníka minulotýždňového bratislavského challengeru ATP Tatra banka Open.

Argentínskymi singlistami by mali byť Juan Martin Del Potro (8. v renkingu ATP) a David Nalbandian (11.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Španieli pred finále Davisovho pohára v problémoch