O rok budú chcieť Škriniara všetky veľkokluby, tvrdí Spalletti

Milan Škriniar v slovenskom drese, ilustračná snímka.
Milan Škriniar v slovenskom drese, ilustračná snímka. (Autor: TASR)
Pavol Spál|11. sep 2017 o 00:01

Slovenský stopér prebral loptu v polovici ihriska a z veľkej diaľky trafil brvno.

BRATISLAVA. V tom momente bol zo všetkých hráčov Interu Miláno s výnimkou brankára najďalej k súperovej bráne. Stopér Milan Škriniar mal voľný priestor. Prebral si loptu na polovici ihriska a pomaly sa rozbehol.

Stačilo mu päť dotykov a nečakane vypálil. Z veľkej diaľky okolo tridsať metrov. Lopta zaplachtila vo vzduchu a skončila na brvne. Slávny milánsky štadión zhíkol. Fanúšikovia sa chytali za hlavy.

Škriniar: Vybojovali sme ďalšiu dôležitú výhru

„Mal som priestor, tak som to vyskúšal. Je škoda, že lopta neskončila v bránke," vyhlásil Škriniar pre oficiálnu klubovú stránku Interu.

Jeho tím zvíťazili aj v treťom stretnutí nového ročníka talianskej Serie A. V nedeľu na domácom trávniku triumfovali nad nováčikom Spal 2013 2:0.

„Som šťastný z výsledku. Chcel by som poďakovať fanúšikom, ktorí prišli na zápas v hojnom počte. Nebolo to jednoduché stretnutie, ale boli sme silní a hrali sme kompaktne. Podali sme dobrý výkon a vybojovali sme dôležitú výhru. Vždy sa snažím pomôcť tímu,“ dodal Škriniar.

Po zápase zachrípol

Slovenský futbalista odohral celý zápas a opäť podal dobrý výkon. Z 59 prihrávok pokazil iba dve, aj keď treba dodať, že väčšina z nich nebola riziková a šla na istotu.

Bude z neho veľký hráč, skvelý obranca. O rok ho budú chcieť všetky veľkokluby, to som si istý. Má kvalitu, veľké odhodlanie a stále sa môže zlepšovať.


Luciano Spalletti, tréner Interu

Server scoutedfootball mu napočítal odvrátenie piatich nebezpečných situácií. Zaujímavé je, že Škriniar v zápase vôbec nefauloval, čo je na stopéra unikát. Slovák opäť vynikal v súbojoch a skvelo čítal hru.

„Bude z neho veľký hráč, skvelý obranca. O rok ho budú chcieť všetky veľkokluby, tým som si istý. Má kvalitu, veľké odhodlanie a stále sa môže zlepšovať. Pohľad do jeho očí mi prezrádza veľa vecí. Pri útokoch súpera nemá žiadny strach, je efektívny a má dobrú rozohrávku,“ vravel nedávno o Slovákovi tréner Interu Luciano Spalletti.

Po zápase proti Spalu na tlačovku neprišiel. Zachrípol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»O rok budú chcieť Škriniara všetky veľkokluby, tvrdí Spalletti