Skončí s boxom? Youtuber Paul dal prezidentovi UFC ponuku, ten okamžite zareagoval

Jake Paul a Dana White.
Jake Paul a Dana White. (Zdroj: Youtube, ESPN MMA)
SvetMMA|2. jan 2022 o 17:12 (aktualizované 2. jan 2022 o 17:13)

Prezidentovi UFC dal lákavú ponuku. White okamžite zareagoval a Yotuberovi pripomenul svoju výzvu.

LAS VEGAS. Nie je žiadnym verejným tajomstvom, že sa Youtuber Jake Paul a hlavný zástupca americkej organizácie UFC Dana White príliš nemusia.

Spor medzi dvoma známymi osobnosťami naberá v posledných týždňoch stále viac na intenzite, o čom svedčí aj najnovšia výzva prezidentovi UFC od Jakea Paula.

Internetová celebrita dáva na začiatku nového roku Whiteovi exkluzívnu ponuku, ktorou by sa chcel zavďačiť najmä bojovníkom zmiešaných bojových umení zápasiacich v UFC.

Skončí s boxom, ak White splní jasne dané podmienky

Paul od Whitea požaduje splnenie troch podmienok. Ide o zvýšenie minimálnej mzdy za zápas v UFC, podiel na celoročných zárobkoch organizácie pre bojovníkov a zlepšenie zdravotnej starostlivosti.

Všetko vyššie vymenované by chcel zaviesť už od marca tohto roku. Ak by s ponukou dlhoročný prezident UFC súhlasil, Paul bude ochotný skonči s boxom nadobro a podpísať jednozápasovú zmluvu s americkou ligou kvôli stretu s bývalým titulovým vyzývateľom Jorgem Masvidalom.

„Prajem ti štastný nový rok Dana White, a mám pre teba výzvu. Okamžite odídem zo sveta boxu a pristúpim na súboj s Jorgem Masvidalom v UFC, ak splníš nasledovné podmienky.

Po prvé, minimálna mzda bojovníka za zápas sa v UFC zvýši z dvanástich na päťdesiat tisíc dolárov. Po druhé, zápasníkom garantuješ polovicu celoročných príjmov organizácie UFC. Za tretie, poskytneš dlhodobú zdravotnú starostlivosť všetkým bojovníkom. Je mnoho veteránov, ktorí sa verejne vyjadrili, že trpia kvôli následkom z úderov na hlavu (chronická encefalopatia, pozn .red.).

Máš päť dní, aby si ponuku prijal a vyššie uvedené veci zaviedol od konca marca 2022. Hneď ako sa tak stane, odídem zo sveta boxu, nastúpim do programu USADA a prijmem súboj s Jorgem Masvidalom v UFC.

Pre všetkých bojovníkov UFC - nadišiel čas, aby ste začali chápať svoju hodnotu. Zaslúžite si väčšie peniaze, zaslúžite si dlhodobú zdravotnú starostlivosť a slobodu. Nie som váš nepriateľ, ale zástanca, ktorý chce sebecky zopár z vás knokautovať,“ uviedol na sociálnej sieti Twitter mladý Youtuber.

Vysmial ho a pripomenul vlastnú výzvu

Uplynulo len zopár hodín a na výzvu rodáka z Ohia White odpovedal. Nešlo ale o spôsob, ktorým by chcel prijať ponuku od Paula. Práve naopak.

White radí mladému Youtuberovi, aby sa staral o svoj biznis, alebo si aspoň v lepšom prípade založil vlastnú organizáciu, kde bude môcť ukázať, ako veľmi mu na zápasníkoch záleží a ako dokáže viesť veľkú spoločnosť.

Naviac Paulovi pripomína vlastnú výzvu. Tú White adresoval na sociálnych sieťach Youtuberovi už minulý týždeň.

Ide o dohodu, podľa ktorej by mal Paul počas najbližších desiatich rokoch možnosť otestovať prezidenta UFC na prítomnosť kokaínu v krvi.

Na druhej strane White by počas nasledujúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch mal rovnakú možnosť čo sa týka testovania Paula na užívanie steroidov.

„Nikdy si nezareagoval na moju ponuku, a to si verejne prehlásil, že ja beriem kokaín, čo nie je pravda. Takže som ti povedal, že ma môžeš podľa ľubovôle testovať najbližších desať rokoch, ak ja budem mať rovnakú možnosť náhodného testu u teba na steroidy. A to, čo si napísal dnes? Neexistuje človek, ktorý si myslí, že je to z tvojej hlavy. Na to si príliš hlúpy.

Ak si myslíš, že vieš robiť veci lepšie ako ja, a že to robím nesprávne, tak choď a založ si svoj vlastný biznis. Je to jednoduché. Čo by si ale v skutočnosti mal robiť, je sústrediť sa na seba.

Vyzývaš Jorgeho Masvidala, ale nedokážeš predávať pay-per view. V podstate to robíš len preto, lebo on je magnet na pay-per view. Nate Diaz, Conor McGregor, Mike Tyson, to sú všetky hviezdy, ale ty nie. Nedokážeš predávať pay-per view prenosy. Tak o čom sa tu bavíme? Pozri, som pripravený na testy, kokaín neberiem. Čo ty a steroidy? Poďme na to Jake,“ odpovedal White.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Skončí s boxom? Youtuber Paul dal prezidentovi UFC ponuku, ten okamžite zareagoval