Tóth nebude štartovať sám. Do Tokia sa kvalifikoval aj Morvay

Slovenský reprezentant v chôdzi Michal Morvay.
Slovenský reprezentant v chôdzi Michal Morvay. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|1. jún 2021 o 07:38

Je druhým slovenským atlétom s olympijskou miestenkou.

BRATISLAVA. Slovenský chodec Michal Morvay sa predstaví na tohtoročných olympijských hrách v Tokiu. 

Kvalifikoval sa prostredníctvom rebríčka, keď po pondelkovej uzávierke figuroval na 53. mieste. V Sappore sa na 50 km trati predstaví vďaka rebríčku 60 chodcov. 

"Dostať sa v olympijskom roku medzi 60 najlepších je veľmi náročné. V minulosti by môj osobný rekord 3:57:59 vždy v pohode stačil na účasť na olympiáde.

Teraz som k tomu potreboval ešte jednu päťdesiatku na úrovni 4 hodín a k tomu nejaké bonusové body za majstrovské tituly.

Aj z toho vidieť kvalitatívny vzostup v tejto disciplíne. O to viac si vážim každú odtrénovanú hodinu, každý odmakaný kilometer na ceste za mojím snom," cituje Morvaya portál atletika.sk. 

Okrem Morvaya, ktorý je druhým atlétom s istotou účasti v Tokiu, bude v chodeckých pretekoch reprezentovať Slovensko aj Matej Tóth, obhajca zlata z Ria de Janeiro. Ten splnil limit na októbrovej Dudinskej päťdesiatke.

"Asi každý slovenský športovec sníva o účasti na olympiáde, o možnosti reprezentovať našu krajinu. Mne sa to splnilo, za čo vďačím môjmu realizačnému tímu, rodine, sponzorom a všetkým, ktorí mi verili a podporovali ma.

Štartovať v poslednej olympijskej päťdesiatke po boku obhajcu zlata z Ria Maťa Tótha bude niečo neopísateľné,“ dodal Morvay.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Tóth nebude štartovať sám. Do Tokia sa kvalifikoval aj Morvay