Tatar prehovoril o neúčasti na MS. Bude pokračovať v kariére v NHL?

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|17. máj 2023 o 11:45

Som vyčerpaný a dobitý, uviedol.

RIGA. Po vypadnutí New Jersey Devils v play-off NHL fanúšikovia verili, že Slovensko posilní na svetovom šampionáte skúsený útočník Tomáš Tatar.

No nestalo sa tak. Hlavným dôvodom neúčasti strieborného medailistu z MS spred jedenástich rokov je zmluva, ktorá Tatarovi končí.

„Neviem, aká bude moja klubová budúcnosť. A treba povedať aj to, že mám v nohách takmer sto zápasov. Som naozaj vyčerpaný a dobitý,“ reagoval.

Tatar vylúčil svoju účasť na turnaji aj v prípade postupu Slovenska do štvrťfinále. V USA musí podľa svojich slov vybaviť množstvo formalít.

„Určite tu pobudnem do konca týždňa a prísť potom narýchlo do rozbehnutého šampionátu, to by nebolo ideálne. Debatoval som aj so šéfom zväzu Mirom Šatanom a povedal som mu priamo, že to v danej situácii nie je možné.

Ale, ako hovorím, primárny dôvod je to, že sa mi končí zmluva. A tam je veľké riziko zranenia. Keby som mal nejaký náznak, že budem mať nový kontrakt, tak by to bolo iné. Ale nie je to tak,“ dodal pre Nový čas.

Tatar je v kontakte s Richardom Pánikom a ďalšími hráčmi Slovenska. Výberu trénera Craiga Ramsayho aspoň na diaľku drží palce.

„Sledoval som prvé zápasy na turnaji a musím povedať, že sme predviedli výborné výkony. Máme celkom slušný výber.

Myslím si, že do štvrťfinále by sme mali postúpiť. A potom to bude klasika o tom jednom zápase,“ uviedol útočník New Jersey Tomáš Tatar.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Tatar prehovoril o neúčasti na MS. Bude pokračovať v kariére v NHL?