Slovenky otočili zápas. Majú tri body a udržali sa v hre o postup

Volejbalistky Slovenska.
Volejbalistky Slovenska. (Autor: TASR/HINA)
Sportnet, TASR|24. aug 2021 o 22:02 (aktualizované 24. aug 2021 o 22:48)

Slovensko dnes zdolalo Švajčiarsko v zápase ME vo volejbale žien 2021.

ME vo volejbale žien 2021 - skupina C

Švajčiarsko - Slovensko 1:3 (21, -14, -19, -22)

Rozhodovali: Miklošičová (Slovin.) a Jankovič (Srb.), 200 divákov

Švajčiarsko: Pierretová 1, Künzlerová 15, Matterová 9, Storcková 12, Van Rooijová 10, Sulserová 10, liberá Depratiová a Knuttiová (Hämmerliová 0, Eiholzerová 8). Trénerka: S. Van Hintumová.

Slovensko: K. Fričová 9, Tereza Hrušecká 1, Krišková 19, Radosová 12, Pencová 11, Koseková 2, libero Španková (M. Žernovič 1, Abrhámová 5, Palgutová 7). Tréner: M. Fenoglio.

ZADAR. Slovenky reprezentantky dosiahli na ME vo volejbale žien 2021 prvé víťazstvo. V utorňajšom zápase zdolali Švajčiarsko 3:1 na sety.  

Zverenky talianskeho trénera Marca Fenoglia si tak udržali šancu na postup zo skupiny. Ten môžu spečatiť vo štvrtok, keď si zmerajú sily s Bieloruskami. 

Slovenky sa ziskom prvých troch bodov posunuli v tabuľke na 5. priečku pred Švajčiarky. V záverečnom súboji im stačí akékoľvek víťazstvo. 

Zaujímavosťou je, že Slovenky presne pred dvoma rokmi zdolali Švajčiarky na domácom európskom šampionáte. V Bratislave to však bolo straty setu. 

Slovenky v úvode viedli 8:5, ale neskôr sa skóre vyrovnalo. Rozhodlo sa až v koncovke, v ktorej Švajčiarky aj vďaka chybám Sloveniek odskočili z 20:20 na 24:20 a následne premenili svoj druhý setbal.

Slovenky v druhom sete zapli na vyššie obrátky a jasne dominovali. Na palubovku prišli Palgutová s Abrhámovou a aj tieto zmeny tímu pomohli. Vypracovali si dvojciferný náskok a napokon zvíťazili 25:14.

Úvod tretieho setu sa pre Slovenky nevyvíjal dobre. Prehrávali 1:5, ale po dvoch esách Kriškovej bolo vyrovnané 5:5. V druhej polovici setu viedli Slovenky po bloku Pencovej 16:13, no Švajčiarky vyrovnali 16:16.

Pred koncovkou sa Slovenky dostali do trháku 22:17 a opäť to bolo pri výbornom smečovanom podaní Kriškovej. Napokon tretí set vyhrali o šesť bodov. 

Švajčiarky vo štvrtom sete riskovali a dlho im to vychádzalo, viedli 12:6 aj 16:11. Tréner Fenoglio si vzal oddychový čas a Slovenky sa stihli vrátiť do hry. Vyrovnali na 17:17, neskôr na 22:22 a v dramatickom závere rozhodli o víťazstve. 

Hlasy po zápase:

Romana Krišková, smečiarka SR: "Sme veľmi šťastné. Odovzdali sme zo seba všetko, stále sme bojovali a to aj za nepriaznivého stavu. Vyhraný set s Talianskom nám dodal sebavedomie. Verím, že pozajtra budeme pokračovať v tom, čom sme predviedli dnes."

Marco Fenoglio, tréner SR: "Potrebovali sme tento zápas zvládnuť. Bolo to veľmi ťažké, ale som rád, že sme to zvládli. Nechceli sme si pripustiť, že sa pre nás turnaj skončí. Teraz máme deň voľna, chceme sa dobre pripraviť na Bielorusky."

Nikola Radosová, smečiarka SR: "Po prvom sete išlo hlavne o to, aby sme eliminovali chyby. Dokázali sme to a hralo sa nám potom lepšie. Robili sme menej chýb, začali nám fungovať veci."

Barbora Koseková, nahrávačka SR: "Vďakabohu, že sme vyhrali, bolo to kľúčové. Nebol to asi najkrajší volejbal, ale sme radi za výsledok. Bojujeme a o tom som radšej, že sme to dokázali."

Jaroslava Pencová, smečiarka SR: "Začali sme zle, cítime, že nehráme ideálne. Hrali sme pod väčším tlakom ako proti Taliankam. To sa ukázalo v prvom sete. V druhom sme boli koncentrované, nedopustili sme drámu. Vo štvrtom sete sme robili chyby, boli sme nervózne, ale zvládli sme to."

Tabuľka skupiny C

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Volejbal»Slovenky otočili zápas. Majú tri body a udržali sa v hre o postup