Proti Švajčiarom bude chytať Čiliak, tréneri uvažujú nad jednou zmenou

Čech Martin Nečas pred slovenskou bránkou.
Čech Martin Nečas pred slovenskou bránkou. (Autor: TASR)
Sportnet|6. máj 2018 o 12:54

Slovensko v prvom stretnutí prehralo s Českom 2:3 po predĺžení.

KODAŇ. Brankár Marek Čiliak po dobrom výkone v sobotňajšom zápase proti Čechom pri prehre 2:3 po predĺžení začne v bránke slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v hokeji 2018 v Dánsku aj v nedeľňajšom večernom stretnutí proti Švajčiarom.

Duel v kodanskej Royal Arene sa začne o 20.15.

Realizačný tím slovenského výberu o tom informoval po nedeľňajšom poludňajšom rozkorčuľovaní, na ktorom sa zúčastnili všetci traja gólmani a sedem korčuliarov.

Ďalší hráči sa na večerný zápas pripravovali individuálne.

Na slovenskej turnajovej súpiske neprišlo k žiadnej zmene, stále sú k dispozícii štyri voľné miesta - jedno pre brankára a tri pre hráčov v poli. Mimo zoznamu hráčov spôsobilých nastúpiť sú zatiaľ Denis Godla, Mário Grman, Marek Hovorka a Andrej Kudrna.

Realizačný tím podľa TASR uvažuje v zostave o jednej zmene v stretnutí proti Švajčiarsku.

Švajčiari budú musieť urobiť minimálne jednu zmenu, dvadsaťpäťročný Sven Andrighetto totiž v sobotňajšom stretnutí dostal od rozhodcov trest v hre za zákrok kolenom na súperovho obrancu Stevena Stronga, čo znamená automatickú stopku na nasledujúci duel.

Direktoriát turnaja po analýze upustil od ďalšieho trestu, no Andrighetto nemôže hrať v nedeľu večer. Spomenutý Strong utrpel niekoľkonásobné roztrhnutie väzov v kolene, turnaj sa preňho predčasne skončil a čaká ho niekoľkomesačná rekonvalescencia.

Andrighetto je momentálne hráčom Colorada v NHL.

Švajčiari v sobotu získali dva body za triumf 3:2 po predĺžení nad Rakúšanmi, Slováci bod za spomenutú prehru 2:3 po predĺžení s Čechmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Švajčiarom bude chytať Čiliak, tréneri uvažujú nad jednou zmenou