Slováci sa nebáli hrať bez brankára, o senzáciu sa však nepostarali

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Reuters)
SITA, TASR|1. feb 2022 o 21:28

Jediný slovenský gól strelil Peter Serbin.

ME vo futsale 2022 - štvrťfinále:

Slovensko - Španielsko 1:5 (0:3)

Góly: 34. Serbin - 2. Mellado, 10. Lozano, 16. Raúl Campos, 24. Mellado, 35. Raúl Campos 

AMSTERDAM. Slovenská mužská reprezentácia vo futsale skončila svoje účinkovanie na majstrovstvách Európy v Holandsku vo štvrťfinále.

Zverenci trénera Mariána Berkyho v súlade s papierovými predpokladmi v utorkovom súboji o postup medzi kvarteto najlepších podľahli Španielom 1:5.

Slovenskí futsalisti sa premiérovo v histórii predstavili na ME a v konečnom účtovaní obsadili ôsmu priečku spomedzi šestnástich účastníkov.

Priebeh zápasu Slovensko - Španielsko

Začiatok duelu Slovákom nevyšiel a už v 2. minúte brankára Mareka Karpiaka prekonal po štandardnej situácii Miguel Mellado. V prvom polčase sa do listiny strelcov zapísali aj skúsený Sergio Lozano a Raúl Campos.

Slovenskí reprezentanti v istých fázach prvej polovice duelu držali súpera na jeho polovici, keďže kouč Berky siahol k hre bez brankára. Jeho zverenci sa dostali aj do niekoľkých zakončení, ale skorigovať skóre sa im nepodarilo.

Po zmene strán pokračovala hra slovenského mužstva v power-play. V 24. minúte však Španieli získali loptu, ktorá smerovala do bránky.

Keďže Martin Směřička chcel zabrániť jej prieniku za čiaru, úmyselne zahral rukou mimo pokutového územia a dostal za to červenú kartu. A z následného priameho kopu Španieli zvýšili na 4:0 zásluhou Mellada.

Slovenskému výberu sa neskôr podarilo skorigovať gólom Petra Serbina, no posledné slovo mal Raúl Campos, ktorý ten stanovil na konečných 5:1.

Španielov teraz čaká v iberskom derby obhajca titulu Portugalsko, v druhom semifinále sa stretnú Rusko a Ukrajina. Šampionát vyvrcholí v nedeľu 6. februára.

Hlasy po zápase:

Marián Berky, tréner SR: "Náš cieľ bol postup zo skupiny, ten sa nám podaril. Najskôr sme na turnaji chceli streliť prvý gól, čo nám vyšlo už v prvom zápase s Ruskom. Potom sme chceli získať aspoň bod, ktorý sme uhrali proti Poľsku. Tretí cieľ bol postup. Škoda, že sme hrali o semifinále so španielskym tímom, ktorý patrí medzi svetovú špičku. Podali sme však maximálny výkon, som hrdý na všetkých hráčov a členov realizačného tímu."

Tomáš Drahovský, hráč SR: "Do zápasu sme išli s tým, že v ňom necháme všetko. Španieli boli silní na lopte a dominovali. Škoda rýchlych gólov, súper si potom udržiaval dostatočný náskok. Skúšali sme to v hre bez brankára, žiaľ, dali sme len jeden gól. Španieli zvíťazili zaslúžene. Pasovali sme sa so súperom, ktorý bol lepší. Môžeme však byť hrdí na to, že sme sa dostali do štvrťfinále. Musíme pokračovať v ceste, na ktorú sme sa vydali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slováci sa nebáli hrať bez brankára, o senzáciu sa však nepostarali