Slovensko - Rakúsko: Na úvod hrá Gombos proti Thiemovi

Norbert Gombos
Norbert Gombos (Autor: TASR)
TASR|3. apr 2014 o 11:21

V druhom singli si v NTC zmerajú sily slovenská jednotka Lukáš Lacko a rakúska dvojka Andreas Haider-Maurer.

BRATISLAVA. Slovenský debutant Norbert Gombos a rakúska jednotka Dominic Thiem nastúpia v piatok o 14.00 proti sebe v úvodnej dvojhre stretnutia 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára tenisových družstiev.

V druhom singli si na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC zmerajú sily slovenská jednotka Lukáš Lacko a rakúska dvojka Andreas Haider-Maurer. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v NTC.

Gombos nahradil v slovenskej nominácii Andreja Martina a v piatkových singloch dostane príležitosť namiesto Martina Kližana, ktorý sa iba v utorok večer vrátil z antukového challengeru v kolumbijskej Barranquille.

Rakúšania pricestovali do Bratislavy bez zraneného Jürgena Melzera, ktorý bol v marci 2010 v Bad Gleichenbergu hlavným strojcom víťazstva domáceho tímu 3:2.

Gombos ďakuje za šancu

Mečíř na margo zaradenia daviscupového debutanta Gombosa do nominácie uviedol. "Noro hral počas celého týždňa veľmi dobre, darilo sa mu v tomto roku aj na turnajoch. Andrej Martin prišiel so zranením a nemal takú pohodu."

Gombos má s Thiemom zatiaľ bilanciu 2:2, na daviscupový debut sa veľmi teší. "Minulý rok sme hrali spolu trikrát na antuke, dvakrát som vyhral. Mali sme rozdielny renking, Dominic bol okolo 200. miesta v rebríčku, ja okolo trojstovky. Obaja sme sa odvtedy zlepšili, on je prvýkrát vo svetovej stovke. Nastúpim s tým, že nemám čo stratiť. Ďakujem Milošovi, že mi dal šancu."

"Bude to úplne iný zápas oproti tým našim s Norbertom na antuke. Je to solídny hráč so silným podaním. Bilancia 2:2 napovedá, že musím očakávať náročný duel, ale teším sa naň a pokúsim sa predviesť môj najlepší tenis," povedal Thiem.

Kližan: Miloš je kapitán

Kližanovi je ľúto, že v piatok nenastúpi, no plne rešpektuje rozhodnutie kapitána. "S Milošom i ostatnými členmi realizačného tímu sme sa o tom dlho rozprávali. Miloš je kapitán, preto musel urobiť rozhodnutie. Nechcel som byť v jeho koži, no podľa mňa urobil správnu voľbu. Gombi je srdciar, veľký bojovník a verím, že proti Thiemovi to bude super zápas. Bolo by skvelé, keby prekvapil a vyhral."

Lacko má s Haiderom-Maurerom priaznivú bilanciu 1:0. "Hrali sme spolu veľmi dávno, vlani sme absolvovali spoločný tréning. Mojou výhodou by mohlo byť to, že som uplynulý mesiac hral turnaje na harde, zatiaľ čo on zvolil antukový program a nemal toľko času sa adaptovať na tvrdý povrch. Som rád, že prvý deň nastupujem proti Haiderovi-Maurerovi a nie proti Thiemovi."

Víťaz duelu Slovensko - Rakúsko bude 12. - 14. septembra bojovať o svetovú skupinu ročníka 2015, žreb sa uskutoční v utorok 8. apríla o 12.00 SELČ v Londýne. Finalisti edície 2005 Slováci naposledy hrali v elitnej spoločnosti v sezóne 2006. SR figuruje na 24. mieste v renkingu krajín ITF, Rakúsku patrí 17. priečka.

SLOVENSKO - Rakúsko

piatok 14.00 Norbert Gombos - Dominic Thiem, Lukáš Lacko - Andreas Haider-Maurer

sobota 14.00 Michal Mertińák, Lacko - Alexander Peya, Gerald Melzer

nedeľa 13.00 Lacko - Thiem, Gombos - Haider-Maurer

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovensko - Rakúsko: Na úvod hrá Gombos proti Thiemovi